15.4 C
Київ
23.04.2024
Обухів Чисті водойми

В Обухові планують зробити зону відпочинку на озері Фейхоа

Початок робіт з облаштування зони відпочинку на популярному в Обухові озері перенесли на весну, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на Хроніки Обухова.

Головною причиною, чому початок робіт перенесено на весну, є те, що вхід у воду дуже слизький, а з амуніцією може бути й травматичним. Крім цього, видимість води, враховуючи глину, зараз є не досить хорошою.

На минулому тижні озеро відвідала делегація на чолі з водолазом. Метою обсервації осіннього Фейхоа була можливість здійснити прибирання дна озера. Передбачається, що на дні є частина затопленого сміття.

Влітку поточного року проводилося прибирання водної поверхні озера. На той момент вдалося зібрати приблизно 50 мішків різних відходів (пластика, пляшок і так далі). Однак вже до сьогоднішнього дня в озері знову є сміття.

Цієї осені планується прибирання берегів озера і плато гори. Всіх жителів міста запрошують взяти участь у цьому заході. Місцеві жителі створили петицію на сайті міської ради з проханням облаштувати під’їзд і підхід до озера, зробити кабінки для переодягання, поставити біотуалети, а також розмістити по всій території сміттєві контейнери.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що ухвалення нового зонування Обухова призведе до вирубки 18 га лісу:

Ухвалення нового зонування Обухова призведе до вирубки 18 га лісу

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #Обухів #сміттярка #звалище #озероФейхоа #водолаз #заповідник #штраф

 

Схожі записи

Ще в одному селі Обухівщини виявлено інфікованого на коронавірус

У Броварах закликали місцеву владу врятувати озеро Біле

Готували диверсії: в Обухові затримано російського агента

Напишіть коментар