10.6 C
Київ
23.04.2024
Поліція

На Київщині до суду йде група шахраїв, які привласнили вантажів на 7 млн грн

Слідчі Нацполіції завершили досудове розслідування щодо групи шахраїв, підозрюваних у привласненні вантажів на 7 млн грн, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на портал МВС України.

Використовуючи підроблені документи зловмисники виступали «посередниками» між власниками вантажу та перевізниками. Діяла група на території Київської, Рівненської, Харківської областей та міста Києва. До її складу входило вісім осіб. Фігуранти підшукували власників майна, яким необхідно було здійснити перевезення вантажів автомобільним транспортом, та перевізників, які могли здійснити таке перевезення.

Обраним жертвам зловмисники надавали підроблені документи та зобов’язувалися перевести вантаж до заздалегідь підшуканих складських приміщень. Дорогою шахраї скеровували водія вантажівки в інше місце, де товар зникав.

Зловмисники дотримувалися низки заходів конспірації: користувалися ІP-телефонією, номери телефонів та мобільні апарати змінювали після кожного злочину. Крім того, для кожного заволодіння вантажем вони використовували реквізити нового підприємства. Затримали зловмисників слідчі Бориспільського відділу поліції Київщини та співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції одразу після скоєння ними чергового злочину.

Поліцейські задокументували 10 фактів їхньої злочинної діяльності. Сума збитків, завдана потерпілим, становить сім мільйонів гривень. Фігуранти заволоділи вантажем – 63 холодильниками, які привезли на територію України з Республіки Польща. Під час санкціонованого обшуку в орендованій квартирі правоохоронці виявили та вилучили флеш-носій. На ньому зберігалася інформація про раніше вчинені зловмисниками злочини на території низки областей.

Наразі слідчі Головного слідчого управління Нацполіції завершили досудове розслідування щодо членів організованої злочинної групи. Шістьом фігурантам, у тому числі двом співорганізаторам, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство вчинене в особливо великих розмірах у складі організованої групи) та ч. 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #краливантажі #групазловмисників #поліція

 

Схожі записи

У Києві викрили 2 приватні школи, які вирішили працювати в карантин

У Вишгородському районі восьмеро школярок отруїлися антисептиком

У Києві поліція затримала іноземця, який днями утік із зали суду

Напишіть коментар