10.6 C
Київ
23.04.2024
Поліція Транспорт

Поліція Київщини нагадує що з початку жовтня водії зобов’язані вмикати фари

З початку жовтня на Київщині, як і скрізь по Україні, поза населеними пунктами водії зобов’язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар, – нагадує “Київський регіон”.

Згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, денні ходові вогні або ближнє світло фар мають бути увімкнені поза населеними пунктами у будь-який час доби з 1 жовтня до 1 травня. Саме в цей період видимість через погодні умови знижується, а світловий день скорочується.

Такі заходи вживаються для підвищення безпеки руху на дорогах та забезпечення достатньої видимості автотранспорту для всіх учасників дорожнього руху.

заходи вживаються для

підвищення безпеки руху на дорогах

Також в Укравтодорі дали кілька порад для безпечного водіння у осінню негоду:

  • Збільшіть дистанцію. Навіть невеликі опади можуть зробити дорогу слизькою і, відповідно, збільшити ваш гальмівний шлях.
  • Тримайтеся правого краю дороги. Трапляється, що водії в умовах поганої видимості виїжджають на середину дороги. Якщо ваш транспортний засіб буде їхати якомога ближче до краю проїзної частини, ризик зіткнення із зустрічним транспортним засобом мінімізується.
  • Увімкніть обігрів скла. Слідкуйте за тим, щоб на лобовому склі не збиралася волога. Також встановіть таку швидкість склоочисників, яка забезпечить найкращу видимість.
  • Дотримуйтеся безпечної швидкості. Перевищення швидкості на мокрій дорозі може призвести до втрати контролю над транспортним засобом.
  • Уникайте небезпечних маневрів, передусім обгону. В умовах поганої видимості обгін може коштувати вам здоров’я або навіть життя.
  • При повній відсутності видимості з’їдьте на узбіччя та залиште увімкненими габарити та фари. Інколи найкраще рішення – перечекати негоду. Особливо, якщо попереду довга подорож. Не продовжуйте рух, якщо відчуваєте втому та сонливість.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що в Обухові, в рамках відпрацювання відбиття нападу на РДА, проходила демонстрація роботи місцевого батальйону територіальної оборони.

В Обухові “диверсанти” захоплювали будівлю РДА. Відео

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #авто #світлофар #поліція

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

 

Схожі записи

Перевізники Київщини незадоволені рішенням Міністерства інфраструктури

В облраді висловили зауваження до роботи слідчих поліції Київщини. Оновлено

У Ржищеві тестували куплену снігоприбиральну техніку

Напишіть коментар