9.4 C
Київ
24.04.2024
Карантин

На території Київської області можуть посилити карантин

Україна опинилася на межі виходу із зеленої зони через погіршення ситуації з коронавірусом. Якщо така тенденція збережеться, то в регіонах можуть посилити обмеження. На Київщині коефіцієнт виявлення ковіду переважає рекомендовані ВООЗ 5%, які означають, що захворюваність знаходиться під контролем, – інформують експерти Київської школи економіки.

Минулого тижня таких регіонів було шість. Але сьогодні їх вже 11 – це:

  • Київська область,
  • Донецька область,
  • Житомирська область,
  • Івано-Франківська область,
  • Сумська область,
  • Тернопільська область,
  • Луганська область,
  • Харківська область,
  • Хмельницька область,
  • Чернівецька область,
  • Чернігівська область.

Решта регіонів нашої країни знаходиться в зоні підвищеного ризику спалаху. Ситуація із захворюваністю в Україні все ще залишається контрольованою, однак захворюваність набирає обертів.

Ще недавно ми говорили про спад тижневої госпіталізації до рівня + 5%, зараз ми спостерігаємо оновлення збільшення темпів госпіталізації до + 15% в тиждень. При таких темпах очікування КШЕ про введенні посиленого карантину в першій половині вересня 2021 року мають підвищену ймовірність, – зазначив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганіченко.

Став відомий розподіл автомобілів швидкої допомоги по Київщині

Київський регіон” нагадує, що штам коронавірусу “Дельта” вперше виявили восени минулого року в Індії. Саме тому його довгий час називали індійським, поки Всесвітня організація охорони здоров’я не вирішила відмовитися від географічних прив’язок в назвах вірусів. Для позначення британського варіанту коронавірусу обрали назву “Альфа”, південноафриканського – “Бета”, а індійського – “Дельта”.

 

Штам спочатку поширювався в самій Індії, а потім перекинувся на інші країни. “Дельта”, зокрема, призвів до серйозної ковідної кризи в Росії, де останнім часом фіксують все нові рекорди захворюваності. За останніми підрахунками, близько 66% нових випадків інфікування припадає саме на цей штам.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #КМДА #карантин #COVID  #НовиниКиївщини #КиївськаШколаЕкономіки

Фото з мережі Інтернет

Схожі записи

Бориспіль рахує збитки через карантин

У Білій Церкві розробили алгоритм дій у найпоширеніших ситуаціях, які можуть виникнути під час карантину

На Бориспільщині волонтери закликають заможних людей «не забирати» допомогу у малозабезпечених

Напишіть коментар