15.4 C
Київ
20.04.2024
Чисті водойми

Дозволи та обмеження під час рибальського сезону на Київщині

Як повідомляв Київський рибоохоронний патруль 10 червня 2021 року закінчилися деякі обмеження, пов’язані з нерестовим періодом і на водоймах Київщини розпочався рибальський сезон.

У цей період на водоймах загального користування дозволяється вилов риби з берега та човна вудками усіх видів, із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом з блешнею. Добова норма вилову становить 3 кг (або трофей). Крім того, існують мінімально допустимі розміри риби, при яких її можна брати в улов: сом – 70 см, судак – 42 см, щука – 35 см, лящ – 32 см, короп – 25 см, лин – 20 см та інші.

Підводне полювання дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

вилов раків заборонено

з 1серпня по 15 вересня

Щодо раків, то заборона на їх вилов діє з 1серпня по 15 вересня.

Грубим порушенням правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) є використання заборонених знарядь лову (сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші). За це передбачено штраф до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів.
У разі завдання істотної шкоди рибним запасам, працівниками Нацполіції відкривається кримінальне провадження за ст. 249 ККУ, яке передбачає накладання штрафу від 17 000 до 51 000 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею, – караються штрафом від 51 000 до 85 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

КРІМ ШТРАФУ, порушник також має СПЛАТИТИ ЗБИТКИ, нанесені рибному господарству за кожний незаконно виловлений хвіст, незалежно від розміру, відповідно до такс: судак – 510 грн, сом – 425 грн, щука – 340 грн, сазан – 306 грн, білий амур, товстолоб – 255 грн, лящ – 170 грн, лин – 119 грн, тарань (плітка) – 85 грн, краснопірка – 68 грн, плоскирка – 34 грн, карась – 17 грн, рак – 25,5 грн.

Нагадуємо, що відповідно до законодавства існує заборона на вилов водних біоресурсів протягом всього року: на Київському водосховищі (перед гирлом р. Тетерів) та на Канівському водосховищі (на відстані 5 км вниз від греблі Київської ГЕС, в затоці «Річище» вниз, від греблі до гатки та в затоці «Галерне» на всій акваторії).

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Рибальство #КиївськийРибоохороннийПатруль

Фото з мережі Інтернет та Київський рибоохоронний патруль

Схожі записи

На Обухівщині підприємство хоче взяти в оренду плесо річки

Пісок у Конча-Заспі видобуватиме нова компанія Ярославського

В Обухові планують зробити зону відпочинку на озері Фейхоа

Напишіть коментар