19.8 C
Київ
24.07.2024
Екологія Київська обласна рада Київський регіон Чисті водойми

На Київщині будуть рятувати річку Рось

Порятунок річки Рось – одне з головних питань, які розглянули сьогодні у Київській обласній раді під час засідання постійної комісії КОР з питань екології, природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій, – повідомляє депутат КОР Хвича Мепарішвілі.

За результатами обговорення даного питання ухвалили рішення підтримати ініціативу стосовно розробки та забезпечення здійснення проєкту заходів щодо порятунку Росі та сталого розвитку її басейну. Звернення з відповідними пропозиціями буде направлено до Кабміну, Міністерства екології та природних ресурсів, Департаменту екології та природних ресурсів КОВА та інших профільних установ і відомств.

Також ініціювали розробку та затвердження змін до чинного законодавства України щодо впорядкування користування водними об’єктами.

Крім того, підтримали ініціативу – створення ландшафтних заказників місцевого значення «Ріка – Герой Ірпінь», «Тростинка» та заказника «Приірпіння» в стуктурі Смарагдової мережі у Білогородській ОТГ Бучанського району.

Розглянули й низку колективних звернень громадян. Зокрема – звернення мешканців сіл Ходосівка та Лісники Обухівського району про критичність ситуації, пов’язаної із забрудненням водних об’єктів та земель отруйними речовинами внаслідок діяльності Полігону ТПВ 5. Детально обговорили це питання та ухвалили рішення ініціювати перевірку очисних споруд Полігону. Також буде направлено депутатське звернення до Київради з проханням закрити Полігон та здійснити його рекультивацію.

Підтримали й звернення мешканців села Велика Бугаївка, які скаржаться на будівництво асфальтного заводу в межах Васильківської територіальної громади поруч з родзинкою Київської області – “Казковим яром”.

У справі “Казкового яру” є порушення законодавства – Роман Титикало

Зокрема, схвалили проект рішення голови комісії Романа Титикала «Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення «Казковий яр» площею 250 га, який захистить унікальну місцевість.

З публікацій на нашому сайті ви вже могли помітити як надзвичайно важлива редакції “Київського регіону” тема збереження навколишнього довкілля.

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі коротке інтерв’ю з депутатом Київської обласної ради Романом Титикало, яка не на словах, а реальними справами сприяє збереженню унікального природного надбання Київської області.

Поговорили про:

  • збереження природного ландшафту навколо річки Ірпінь шляхом створення заказника;
  • рятування культового місця “Казковий яр” поблизу Василькова;
  • ефективність екологічного контролю з боку держави;
  • мотивацію органів місцевого самоврядування не заробляти на природі.

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

 

Пережити окупацію. Волонтерка Катерина Павленко відверто про жахливі дні для рідного Гостомеля. ВІДЕО

 

Схожі записи

Скляров у шосте переносить сесію Київської облради

У Києві продемонструють посмертну маску Тараса Шевченка

Поблизу Василькова підпалили знаменитий Казковий Яр

Напишіть коментар