11.5 C
Київ
25.04.2024
Буча Чисті водойми

На Київщині у річку скинули кілька тисяч каністр із хімікатами

“Що з нами не так? У річку Кізка, яка протікає біля села Блиставиця (недалеко від Бучі), невідомі скинули близько 3000 каністр з хімією. Річка Кізка – це притока річки Ірпінь, яка своєю чергою впадає в Дніпро”, – дивується у своєму дописі у фейсбук Сергій Блажко.

 

Річка Кізка – це притока річки Ірпінь, яка своєю чергою впадає в Дніпро
Як можна побачити на фото, 20-літрові каністри щільно вкрили русло річки на відрізку 350-400 метрів. Чи були каністри пустими – невідомо. Якщо лише уявити, що там там були хімічні сполуки, то в результаті вони, можуть потрапити в Дніпро, звідки водоканал здійснює водозабір, а кияни незабаром почнуть купатися.
Державна екологічна інспекція України з даного приводу мовчить – фірсов
“Місцеві жителі звернулися до різних інстанцій, але відреагували лише в Бучі. Державна екологічна інспекція України з даного приводу мовчить. Жодне ЗМІ не згадує присутність працівників Екоінспекції на місці подій. Хоча першочергова задача – оцінити розмір збитків нанесених довкіллю та визначити, наскільки небезпечна речовина, яка потрапила у річку”, – інформує на своїй фейсбук-сторінці екс-в.о. Голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов.
За вихідні це було прибрано та внесено в ЄРДР – Гриценко
Радник мера Києва з питань екології Олексій Гриценко в коментарі під цим дописом повідомив, що “За вихідні це було прибрано та внесено в ЄРДР. Тепер питання, щоб поліція захотіла знайти винних”. На що Єгор Фірсов зауважив, що: “По-перше майже прибрано. По-друге, є наслідки. По-третє, не прибула екоінспекція, яка мала встановити збитки. Тільки вона могла це зробити”.
Артем Миргородський невтішно підсумовує діалог екологів: “[Винних] не знайдуть. Їм інші справи ніколи розкривати. Потрібна інша модель”.
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У Миронівці з’явилися “жовті озера” з відходів агровиробництва

На Київщині будуть рятувати річку Рось

Сміття з Бучі возитимуть до Бородянки

Напишіть коментар