10.4 C
Київ
20.04.2024
Біла Церква

У Білій Церкві зареєстрували спалах сальмонельозу. Є постраждалі

У Білій Церкві зареєстрували спалах сальмонельозу. 7 людей пов’язують своє захворювання з вживанням готових страв у в одному із закладів громадського харчування міста, –  це повідомляє Білоцерківська РДА.
Під час розслідування причин спалаху та проведення інспекції закладу фахівці Держпродспоживслужби виявили низку порушень. Зокрема, у закладі громадського харчування:
– не забезпечені належні санітарно-гігієнічні умови для зберігання харчових продуктів та виготовлення готових страв виявлена продукція з вичерпаним терміном реалізації;
– до роботи допускають персонал без проходження медичного огляду та бактеріологічного обстеження.
Робота кафе, в якому отруїлися відвідувачі тимчасово призупинена до усунення виявлених порушень. Було відсторонено від роботи 5 людей з числа персоналу закладу, які працювали без проходження медичного огляду. Вилучено з обігу та передано на утилізацію непридатну до споживання продукцію.
Керівнику закладу надано Припис про усунення порушень  вимог законодавства та складено Протокол про адміністративне правопорушення
Одна з потерпілих на своїй сторінці у facebook розповіла, про перенесений стан і отруєння:

“30-хвилинний перекус кільцями кальмара в клярі в кафе Дача (30.07.21) обернувся нудотою, втратою свідомості, температурою 38,6, низьким тиском і ДУУУУЖЕ сильним болем в животі, і як наслідки – 3й день під крапельницею, жменя ліків, постійна ломота в мязах і додаткові непередбачувані витрати в сотнях євро через відміну авіарейсу (просто фізичну не спроможність доїхати до аеропорта і сісти в запланований літак). Як виявилось уже в лікарні- таких як я (що отруїлись) 5 чоловік лежать в лікарні і щонайменше 3 лікуються вдома. “Дякую” Дачі за зіпсоване здоров’я! P.S.03.08 ще поступили хворі з пятничного обіду в Дачі, зараз нас нараховується 14 чоловік.” – зазначила білоцерківчанка.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #БілаЦерква #отруєння

Фото з мережі Інтернет

Схожі записи

У Білій Церкві побудують мультифункціональний спорткомплекс

Бригада імені Чорних Запорожців відсвяткувала річницю заснування

У Білій Церкві запрацювали камери автофіксації порушників ПДР

Напишіть коментар