14.3 C
Київ
25.04.2024
Баришівка

Суд оприлюднив ухвалу зі справи голови Баришівської селищної ради

Шевченківський районний суд міста Києва опублікував повний текст ухвали стосовно все ще голови Баришівської громади Олександра Вареніченка.

Дійові особи в ухвалі:
Особа 2 – Вареніченко О.
Особа 3 – представник ТОВ ПРИВАТІНВЕСТ-ЗЕМСТРОЙ
Особа 4 – Шовть Ю.
Особа 7 – представник ТОВ “УК ДІАМАНТ-СЕРВІС”.

Київський регіон“ нагадує, що 18 березня 2021 р. Баришівська селищна рада провела земельні торги у формі аукціону з продажу права оренди вищевказаних ділянок. Того ж дня Вареніченко підписав договори оренди з представниками вказаних товариств. Вже ввечері, Олександра Вареніченка та Юрія Шовтя на “гарячому” затримали співробітники СБУ.

З повного тексту ухвали суду стало відомо, що у липні 2020 року Олександр Вареніченко, за попередньою змовою зі своїм заступником Юрієм Шовтем, за 50 тис. доларів хотіли здати в оренду дві земельні ділянки, по вул. Софіївська. Площа ділянки з кадастровим номером 3220255101:01:166:0002 складала 6.3533 га, а 3220255101:01:166:0003 – 6.6106 га.

Київський регіон“ раніше повідомляв, що СБУ затримала на хабарі у $20 тисяч посадовця Державної екологічної інспекції столичного регіону, а Рибалки поскаржилася поліції на факти видобування піску на Дніпрі під час нересту

Умови отримання хабаря були озвучені директору ТОВ “ПРИВАТІНВЕСТ-ЗЕМСТРОЙ” та представнику ТОВ “УК ДІАМАНТ-СЕРВІС”. Саме останній, після пропозиції дати хабаря, рік тому 28 серпня звернувся до правоохоронних органів із заявою про злочин.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Баришівка  #ВареніченкоОлександр #ЮрійШовть #СБУ #хабар #суд

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі записи

На Київщині знімали з посади голову ОТГ, якого спіймали на хабарі

У Баришівці відновили пошкоджений росіянами молодіжний хаб

Голову райсуду з Київщини засудили до 8,5 років колонії

Напишіть коментар