8.4 C
Київ
19.04.2024
Бориспіль

У Борисполі пологове відділення залишається в аварійному стані

Питання пологового відділення, яке знаходиться в аварійному стані після проведення ремонтних робіт недобросовісним підрядником, порушив на нараді у міського голови колишній депутат міської ради Олег Верес.

На його запитання, адресоване директору Бориспільської БЛІЛ Олександру Щуру, той відповів, що вже відбулось перше засідання комісії, яка мала прийняти будівлю на баланс лікарні. У комісію були включені працівники ББЛІЛ, представники УКБ міста та району. В результаті на засіданні дійшли висновку, що не мають ні технічних можливостей, ані досвіду, щоб приймати відділення та вирішили долучити до обстеження будівлі фахівців.

Міський голова Володимир Борисенко зазначив, що сьогодні відбудеться нарада у голови Київської ОДА з приводу будівництва нового корпусу пологового будинку в Борисполі. «Вже є проект, наразі проходить його експертиза. Вже в цьому році ми зможемо почати перші роботи (обладнання фундаменту, заведення мереж тощо). Тому пологовому в Борисполі бути», — зазначив він.

Щодо зруйнованого старого корпусу пологового Володимир Борисенко зауважив, що сподівається на можливість його відновлення, але потрібно дочекатися висновків фахівців. «Моя особиста думка — якщо приміщення можна відновити, то ми знайдемо можливість ремонту (чи то самостійно, чи у формі часткового або повного державного чи приватного партнерства).

Можливо, це буде адмінкорпус, можливо, там можна буде розмістити сімейну практику чи передати корпус на баланс первинки. Але нести якісну медичну функцію він уже не зможе», — прокоментував міський голова.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Бориспіль  #БорисенкоВолодимир #ВересОлег #пологовийбудинок #лікарня

Фото з сайту “Це Бориспіль”

Схожі записи

У Бориспільської архітектури новий голова

У Борисполі член виконкому склав з себе повноваження через незгоду з діями влади міста

У селі Гора на Бориспільщині депутати виділили кошти на вже існуючий тротуар

Напишіть коментар