14.3 C
Київ
25.04.2024
Бориспіль Транспорт

Влада Борисполя погодилася збільшити вартість проїзду у маршрутках

Прийнято рішення задовольнити прохання перевізників збільшити вартість проїзду в міських маршрутках. Про це повідомляє сайт “Це Бориспіль” з посиланням на сторінку Виконавчого комітету Бориспільської міськради.

Зокрема, проїзд до вересня складатиме 8 гривень із однієї особи за одну поїздку. Опісля – 10 гривень. При цьому врахували і школярів. Вони зможуть їздити в навчальний час за пів ціни від вартості, якщо покажуть учнівський квиток. Збільшення проїзду на пільгові категорії ніяк не вплинуть.

Серед аргументів щодо причин збільшення вартості проїзду, які наводили перевізники, те, що востаннє тарифи переглядали чотири роки тому. За цей час зросла мінімальна заробітна плата, вартість послуг зросла, як і ціни на запчастини та пальне. Тому возити пасажирів за 6 гривень є економічно не вигідним. Зрештою виникла проблема з перевезеннями людей, оскільки рейси відміняли, а на конкурс ніхто не хотів іти.

Нагадаємо, “Київський регіон“ нещодавно повідомляв, що Держекоінспекція розпочала перевірку найбільшого забруднювача повітря у Київській області. Йдеться про Трипільську ТЕС, яка здійснює постачання електроенергії на Черкащині, Житомирщині та Київщині.

Виконавчий комітет хоч і погодився на підвищення ціни, втім, вирішили підстрахуватися. Так, була створена комісія з контролю виконання умов договору перевізниками, якістю надання послуг та розгляду скарги від пасажирів. Крім того, на конкурс серед перевізників, який мають провести цього року, буде поданий удосконалений договір, де передбачені вимоги до зовнішнього та внутрішнього вигляду маршруток, їх технічної справності, щоб була можливість розрахуватися карткою тощо.

Чи вплине збільшення ціни, створення контролюючого органу на якість надання послуг із перевезення пасажирів у місті Бориспіль покаже час. Сподіваємося, що перевізники дотримуватимуться умов договору, і містяни та гості отримають чудову послугу.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #маршрутки #тариф

Схожі записи

Хочу перетворити Бориспільський район на інвестиційний хаб, – Горковенко

У маршрутці пасажир принижував українців

На Київщині продовжують облаштування вогневих споруд. Фото

Напишіть коментар