9.4 C
Київ
23.04.2024
Гатненська сільська об’єднана територіальна громада

На Київщині суд звільнив депутата від відповідальності за підробку документів

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі головуючої судді Омельченко М.М., прокурора Звягінцевої М.О. постановив звільнив від кримінальної відповідальності екс-голову профільної земельної комісії Віто-Поштової сільської ради.

Підставою звільнення від відповідальності за ч. 1 ст. 366 КК України стало закінчення строків давності притягнення до кримінальної відповідальності по провадження № 12020110200003322 від 18.11.2020 року.

До цього слідством було встановлено, що ОСОБА_1, обіймаючи посаду голови профільної земельної комісії Віто-Поштової сільської ради Києво-Святошинського району Київської області, будучи службовою особою органу місцевого самоврядування, 14.11.2013 року, у період перед засіданням 26 сесії Віто-Поштової сільської ради Києво-Святошинського району Київської області 6 скликання, власноручно склав та підписав протокол земельної комісії № 7 від 14.11.2013 року, завідомо знаючи, що таке засідання земельної комісії не відбувалося, в якому зазначив про розгляд заяв громадян ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд площею 0,1500 га та передачу їх у власність, а також рішення земельної комісії щодо затвердження вказаних проектів.

В дійсності вказані заяви профільною комісією не розглядалися та відповідні рішення не приймалися, умисно внісши до вказаного протоколу завідомо неправдиві відомості про участь в засіданні членів ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , які участь в засіданні земельної комісії не приймали, тим самим склав та видав завідомо неправдивий (фальшивий) офіційний документ.

Клопотання обвинуваченого підтримали захисники та звернули увагу, що за відсутності в обвинувальному акті даних про речовий доказ – протокол земельної комісії № 7 від 14.11.2013 року – ОСОБА_1 не може бути висунуто обвинувачення у складенні та підробці такого документу.

Враховуючи, що станом на день проведення підготовчого судового засідання закінчився строк притягнення до кримінальної відповідальності, ОСОБА_1 підлягає звільненню від кримінальної відповідальності у зв`язку з закінченням строків давності, а кримінальне провадження № 12020110200003322 від 18.11.2020 року за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України, на цій підставі підлягає закриттю.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #ВітаПоштова  #ЗемельнаКомісія #ПідробкаДокументів

Напишіть коментар