9.9 C
Київ
29.03.2024
Кагарлик

У Кагарлику завершують проєкт реконструкції водозабірного вузла

У Кагарлику втілено проєкт реконструкції водозабірного вузла по вул. Козацькій, 6-Б. Основне фінансування здійснювалося за обласною Програмою «Питна вода Київщини» на 2017-2020 роки, – повідомляє Кагарлицька міська рада.

Загальна кошторисна вартість згідно з експертним звітом, підготованим ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Міжрегіональна будівельна експертиза», становила близько 4,4 млн грн. Після тендерних процедур ціна договору, укладеного замовником реконструкції Департаментом житлово-комунального господарства КОДА та підрядником ТОВ «703 Металообробний завод котельного обладнання», склала 3 млн 999 тис. 667,85 грн. Співфінансування, що є умовою виконання робіт за вищезгаданою Програмою, з боку Кагарлицької міської ради в обсязі 608 550 грн забезпечено згідно з рішенням депутатів міської ради VII скликання.

Підрядники виконали значний обсяг робіт, зокрема, здійснено заміну обладнання свердловини, яка піднімає воду з глибини 70 м, змонтовано нове приміщення, де розташовано блок управління і робоче місце з відповідними зручностями для чергового; демонтовано стару водонапірну башту і встановлено нову тощо.

У міськраді запевняють пусконалагоджувальні роботи завершуються, і споживачі прилеглого мікрорайону вже почали отримувати воду – очищену від домішок, зокрема заліза, знезаражену за допомогою спеціального обладнання. Через деякий час буде здійснено аналіз проб води, і проєктанти запевнили, що вона матиме належну якість.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Київська_обласна_рада #Кагарлик #програма_Питна_вода

Фото з сайту Кагарлицької міської ради

Схожі записи

Під час протистояння під церквою на Київщині помер прихожанин ПЦУ

Психічно хворого чоловіка, який втік з Глевахи – затримано

Депутати міськради Кагарлика вимагають від прокуратури розслідувати зґвалтування свідка поліцейськими

Напишіть коментар