6.3 C
Київ
19.04.2024
Бородянська ОТГ Захист тварин

На Київщині рятували лелек, які постраждали від пестицидів

Родина лелек у селі Волиця, Бородянського району, сильно постраждала. Зоозахисники вважають, що це сталося внаслідок застосування пестицидів на полях, повідомляється на пабліку Kyiv Animal Rescue Group.

Спочатку волонтери отримали інформацію, що в селі Волиця, з гнізда випало одне лелеченя, а друге лежить край гнізда без ознак життя. На місце події оперативно виїхав екіпаж Kyiv Animal Rescue Group, але ще до моменту прибуття рятувальників, одне лелеченя померло.

Гніздо з лелеками розміщено на бетонному стовпі ліній електромереж. Лелеки живуть в цьому місці вже багато років. З’ясувалося, що протягом останнього тижня на навколишніх полях почали активно труїти гризунів. В той же час погано себе почувати стали і лелеки.

Коли рятувальниця почала підйом до гнізда – один дорослий лелека раптово злетів. Летів він погано, намагаючись піднятися на потоці повітря, але втратив висоту і впав на землю. Коли лелека спробував злетіти, його вдалося накрити сачком.

Інший дорослий лелека поводився більш бадьоро, і ознак важкого отруєння не виявляв. З гнізда вдалося витягнути лелеченя, але він також виявився загиблим.

Як повідомляють у Kyiv Animal Rescue Group, отруєний лелека зараз госпіталізований. Йому надають допомогу у Садиба Нюшаніково. Допомога птахам. Надія на одужання є, але стан дуже важкий. Другий лелека не покинув гніздо, він постійно прилітає і клацає дзьобом, в очікуванні пари.
Волонтери і вся редакція дуже сподівається на одужання потерпілого і возз’єднання родини лелек.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Бородянка #лелеки #волонтери

Фото з сторінки Kyiv Animal Rescue Group

Схожі записи

У період відключень світла на Київщині ДТЕК турбується гніздівлями вухатої сови

В Ірпені почали встановлювати поїлки для тварин. ФОТО

У Київському зоопарку продовжують народжуватися тварини

Напишіть коментар