11.5 C
Київ
25.04.2024
Буча Державне бюро розслідувань

ДБР провело обшуки в офісі та вдома у директора КП “Бучасервіс”

У пресслужбі Державного бюро розслідувань журналістам ITV підтвердили, що працівники ДБР провели обшуки в Бучі. Йдеться про обшуки в офісі КП «Бучасервіс» та вдома у його директора Сергія Мостіпаки.

«Подробиці цієї справи ми надамо письмово у відповідь на ваш запит, а зараз можемо лише сказати, що обшуки в Бучі вчора були», – повідомили в пресслужбі під час телефонної розмови.

Нагадаємо, що в соцмережах поширили інформацію про обшуки в офісі КП «Бучасервіс» та в оселі його керівника. Як повідомлялося, «причиною обшуку є виявлення детективами ДБР схеми масштабного розкрадання Сергієм Мостіпакою в інтересах мера Бучі Федорука коштів міського бюджету Бучі».

«Через КП “Бучасервіс” Федорук та Мостіпака пропускали всі тендери і виводили кошти на афільовані з собою компанії, зареєстровані на підставних осіб із Бучі та інших міст України. Загалом у схемі розкрадання бюджетних коштів було задіяно до 30 чиновників та керівників фірм-“пустишок”, які системно отримували сотні мільйонів гривень із бюджету міста, втім, роботи не виконували», – йдеться в повідомленні.

На фейсбук-сторінці голови Бучанської міськради Анатолія Федорука підтвердили, що “Державне бюро розслідувань дійсно перевіряє роботу окремих комунальних підприємств Бучанської міської територіальної громади. Зокрема, йдеться про КП «Бучабудзамовник» та КП «Бучасервіс».
Проведені перевірки стосуються окремих закупівель, щодо яких є підозри про вмотивованість окремих співробітників під час вибору виконавця робіт”.
Позиція Бучанської міської ради і моя як голови полягає в тому, що закупівлі мають бути прозорими і конкурентними. Тому керівництво обох КП та міської ради всіляко сприяє роботі правоохоронців. За результатами перевірки будуть зроблені відповідні висновки. Про хід перевірки та її результати обов’язково інформуватиму громаду, – очікувано додав пан Федорук.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #ДБР #Бучасервіс #Сергій_Мостіпака #Анатолій_Федорук

Схожі записи

У Бучі показали як використовують отримані з Японії генератори

У Бучі за три тижні планують відремонтувати інфекційне відділення лікарні

Найбільше об’єднаних громад буде у Києво-Святошинському районі

Напишіть коментар