13.3 C
Київ
26.04.2024
Державне бюро розслідувань Київ КМДА Обухів

У Кличка звинувачують обухівський держкадастр у злочині

Департамент земельних ресурсів КМДА заявив, що Державним кадастровим реєстратором відділу Обухівського району Держгеокадастру у Київській області протиправно зареєстровано право постійного користування на земельну ділянку площею 74,4 гектара у Києві, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на “Хроніки Обухова”.

У Департаменті наголошують, що епоха «чорних реєстрацій» має закінчитись та звернулися до територіального управління ДБР у місті Києві щодо внесення відомостей про кримінальне правопорушення.

Йдеться про земельну ділянку біля озера Тягле в Дарницькому районі, яка незаконно передана у постійне користування ТОВ «Агрофірма Зодіак». При цьому право комунальної власності одночасно з похідним правом, як того вимагає закон, нотаріус «забув» зареєструвати, – йдеться у повідомленні.

По-перше, ТОВ «Агрофірма Зодіак» не належить до суб’єктів, які можуть набувати право постійного користування земельною ділянкою. По-друге, згадана земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:96:001:0040 розташована в межах Києва та відноситься до комунальної власності територіальної громади міста.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Київська міська рада наголошує, що як власник та розпорядник земель комунальної власності на території міста Києва не приймала жодних рішень щодо передачі у власність або користування будь-яким фізичним чи юридичним особам земельної ділянки.

Документація із землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки до Департаменту земельних ресурсів також не надходила. Держгеокадастр у черговий раз ігнорує факт відсутності волі власника – київської громади – і реєструє земельну ділянку в ДЗК на підставі незатвердженої технічної документації із землеустрою, – зауважили у КМДА.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що Київська обласна державна адміністрація затвердила нові автобусні маршрути Обухів-Васильків та Бровари-Бориспіль.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Також читайте про те як на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #АгрофірмаЗодіак #озероТягле #ДепартаментземельнихресурсівКМДА #Державний кадастровий реєстратор відділОбухівськогорайонуДержгеокадастру #держкадастр #нотаріус #чорнийреєстратор #ДБР

Фото: ecopark-osokorky.com.ua

 

Схожі записи

В Обухові пропонують відродити гору Педина як православну святиню

У маршрутці пасажир принижував українців

У Києві перейменували ще три вулиці, провулок та два музеї

Напишіть коментар