8.4 C
Київ
18.04.2024
Держекоінспекція Коцюбинське

Держекоінспекція знайшла порушення у рішеннях Бучанської райради

29 березня Бучанською окружною прокуратурою в інтересах держави в особі ДЕІ Столичного округу направлено позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду про визнання протиправними та нечинними рішень Бучанської районної ради про змінення меж селища Коцюбинське за рахунок територій НПП “Голосіївський”, – повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Державна екологічна інспекція Столичного округу провела перевірку Бучанської РДА за зверненням Денис Москаль про незаконне змінення меж селища Коцюбинське за рахунок територій НПП “Голосіївський”/ The ” Holosiyvsky ” National Nature Park.

Справа стосується рішення від 20.10.2021 № 180-11-VIII «Про затвердження проекту землеустрою (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області» та Коцюбинської селищної ради від 31.08.2021р. № 162-1 I-IX «Про погодження проекту землеустрою (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області».

проєкт землеустрою підлягав

стратегічній екологічній оцінці

Цей проєкт землеустрою підлягав стратегічній екологічній оцінці, зважаючи на ймовірні наслідки для територій та об’єктів природно-заповідного фонду, яку так і не провели.

Нагадаємо, у 2021 році Коцюбинською селищною радою та Бучанською районною радою було погоджено та затверджено проєкт землеустрою щодо встановлення (зміни) меж селища Коцюбинське.

у Коцюбинському хочуть збільшити площу

з 87 до 3000 гектарів за рахунок міста Києва

Зазначена землевпорядна документація мала бути погоджена органом місцевого самоврядування за рахунок території якого планується здійснити розширення її меж, у даному випадку мало бути погодження Київської міської ради, оскільки Коцюбинська селищна рада збільшує площу населеного пункту з 87 гектарів до майже 3000 гектарів за рахунок територій міста Києва.

Працівники екстреної допомоги у Бучі в умовах окупації рятувати людей. ВІДЕО:

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

В Українці острів на Дніпрі хочуть з’єднати з дамбою намивом піску

Як вижити на війні. Волонтерка з Гостомеля Катерина Павленко відверто про жахи окупації. ВІДЕО

Схожі записи

На Київщини можуть зупинити 13 підприємств за шкоду екології

На Київщині дрони допоможуть Держекоінспекції виявляти порушення

Держекоінспекція зупинила сміттєвий колапс у Баришівці через суд

Напишіть коментар