28.03.2024
Київ КМДА

У Києві реконструюють Вокзальну площу та лінію швидкісного трамвая

У столиці подовжать Борщагівську лінію швидкісного трамвая та реконструюють Вокзальну площу, що поліпшить транспортне сполучення з центральною частиною міста. Таке рішення прийняли, сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради. Рішення підтримали 67 депутатів, повідомляється на сайті установи.

Проєкт «Київська міська мобільність», реалізація якого планується за рахунок коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку, складається з подовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая до центру Києва.

Планується побудувати близько 3,5 км трамвайної лінії вулицями Жилянською та Саксаганського, а також реконструювати Вокзальну площу

Комунальне підприємство «Київпастранс» візьме участь у проєкті «Київська міська мобільність», метою якого є “забезпечення мобільність та функціонування сучасного пасажирського транспорту, покращити пішохідну інфраструктуру, паркувальні зони, обмежити швидкість руху транспортних засобів та розвинути інфраструктури для руху велосипедів”.

«Потрібно створювати безпечний громадський простір та забезпечувати комфортні умови для пасажирських перевезень. У проєкті передбачено зменшення навантаження на метрополітен та поліпшення екологічної ситуації, підвищення безпеки та привабливості міста в очах його мешканців і гостей столиці», – зазначають у КМДА.

Реалізація зазначених заходів та компонентів проєкту дасть змогу:

  • покращити якість транспортного обслуговування мешканців та гостей столиці і забезпечити збільшення використання громадського транспорту в місті;
  • надати прямий доступ до центру міста жителям масивів Борщагівка та Відрадний;
  • зменшити навантаження на метрополітен, зокрема, зменшити пасажиропотік Святошинсько-Броварської лінії метро та його станцій пересадок;
  • зменшити час поїздки громадським транспортом;
  • підвищити стан громадської безпеки біля залізничного вокзалу;
  • покращити екологічну ситуацію в центрі міста.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

Фото з мережі Інтернет

Схожі записи

Столичні школи до кінця тижня навчатимуть у змішаному форматі

До 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру у київському музеї Булгакова відкрито виставку

У Києві перейменували ще 12 вулиць в рамках декомунізації

Напишіть коментар