18.7 C
Київ
25.04.2024
Українська міська територіальна громада

Критична ситуація для інсулінозалежних дітей склалася в Українці

Критична ситуація для життя інсулінозалежних діток склалася в місті Українка. Лікарі кажуть, що допомогти тут не можуть. Що трапилося, з’ясовував “Київський регіон”.

Наші діти постійно потребують допомоги від батьків. Але наша місцева влада вирішила, що наші діти можуть обслуговувати себе і самі. Лікарі теж кажуть, що вони вже дорослі і мають самостійно контролювати свій стан і вдень і вночі. Але діти з цим не справляються. – розповіла “Київському регіону” жителька міста Українка Наталія Величко.

Лікарі кажуть, що вони вже дорослі і мають самостійно контролювати свій стан і вдень і вночі – Наталія Величко

Шукати розуміння та допомогу батьки прийшли до приймальні депутата Київської обласної ради Георгія Цагареішвілі в “Будинку культури” міста Українка. Подробиці у відео:

Якщо я ось в цей час не вколю дитині інсулін – він впаде в кому, – розповідає Наталія Величко жахливі речі з життя своєї дитини депутатам Київської обласної ради.

Дитина має прокинутися вночі і сама собі зробити укол? – дивується Цагареішвілі

– Дитина має прокинутися вночі і сама собі зробити укол? – дивується Георгій Цагареішвілі.

– Так, саме це і говорить наш головний лікар – відповідає мама інсулінозалежної дитини.

По інсуліну така ситуація в кожному ОТГ Київщини – розповіла “Київському регіону” Алла Шкуро, депутат Київської облради.

Насправді, якщо громада платоспроможна, то вона може по програмі “Турбота” купити необхідні дітям помпи. В середньому, це близько 50 тисяч гривень. В такому випадку життя і дитини і її батьків значно полегшується. Дитина може самостійно себе контролювати та ходити до школи”, – доповнює Алла Шкуро.

По інсуліну така ситуація в кожному ОТГ Київщини” – Алла Шкуро

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Ми звісно, Вам надаємо допомогу і зараз, але давайте з’ясуємо, коли буде головний лікар на роботі і разом з Вами будемо розбиратися по-перше, чому немає фінансування і по-друге, чому діти самі повинні робити собі уколи, – запропонував депутат Цагареішвілі батькам інсулінозалежних дітей.

На запитання “Київському регіону” хто приходить на такі прийоми, Георгій Цагареішвілі відповів, що “в основному приходять люди, яким потрібна термінова допомога. Пенсіонери, дітки з діабетом, ДЦП. Фінансовий стан не дозволяє їм навіть купувати собі ліки. Тому люди приходять і просять допомоги”.

Наше завдання максимально підтримати людей у зверненнях до державних інстанцій, щоб ті надали людям допомогу. Зі своєї сторони я тут сьомий рік теж як можу допомагаємо і з депутатського і з особистого фонду, – додав пан Георгій.

Від редакції “Київському регіону” закликаємо депутатів Київської обласної ради не соромитися, а теж реальною роботою допомагати жителям Київщини. Зі своєї сторони готові публікувати інформацію про вашу системну роботу на округах.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#Київський_регіон #Київська_обласна_рада #Цагареішвілі  #Українка #Шкуро

Схожі записи

На Обухівщині встановили пам’ятник визначному діячу Гетьманщини

Розпочато перевірку найбільшого забруднювача повітря на Київщині

У Витачеві інтегрували бізнес з автентикою культурної спадщини. ФОТО

Напишіть коментар