11.5 C
Київ
26.04.2024
Київ

У Києві обвалився дах на будівлі історичної спадщини. ФОТО

Дах на історичному будинку, що на Андріївському узвозі, 18, провалився остаточно. Це означає, що з кожними опадами вода руйнуватиме історичну спадщину зсередини, повідомляє у дописі ЧЕСНО.Київ.

Двері цього будинку декоровані композицією у вигляді двох портиків з накладними неоренесансними деталями, через що їх вносять до 20-ти історичних дверей, які варто побачити у Києві. У цьому будинку раніше перебували 18 художніх майстерень, але згодом художників виселили.

Журналісти Схеми: корупція в деталях – RFERL знайшли рішення Київради 2010 року (часів мера Києва Леоніда Черновецького), яким дозволено проведення грошової оцінки землі під будинками для її подальшого продажу ТОВ “Авіантбуду” із таким формулюванням: “для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових апартаментів з офісним центром, закладами торгівлі, громадського харчування та підземним паркінгом”.

Тепер на місці будинку впритул до Театру на Подолі може цілком вирости якийсь черговий заклад харчування.
впритул до Театру на Подолі може

вирости заклад харчування.

Нагадаємо історію цього будинку:

“Будинок №18 збудовано в 1891 році за проектом архітектора Андрія Крауса. Будинком тоді володіла родина ювеліра Йосифа Ребенка. Йосиф був звичайним робітником у поляка-ювеліра Ярославського. Після смерті Ярославського за Йосифа Ребенка вийшла його вдова. Будинок Йосифу належав до самої смерті, а він помер в 1943 році, під час Другої Світової війни”, – розповідає Анатолій Кияшко, науковий співробітник Музею однієї вулиці.

Якщо не буде вжито ніяких заходів з відновлення даху, Київ втратить ще один історичний будинок.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

Фото з пабліку ЧЕСНО.Київ

Схожі записи

У Києві сьогодні прощаються з дисидентом радянського режиму Іваном Дзюбою

У Києві перейменували ще три вулиці, провулок та два музеї

Кличко обіцяє не вводити у Києві комендантську годину. Відео

1 коментар

Мария 24.06.2021 о 20:33

Вот здание историческое, а вид ужасный, кто за ним следит, и ремонтирует?
Туристы туда ходят?

Відповіcти

Напишіть коментар