15.4 C
Київ
23.04.2024
Фастів

На Фастівщині достроково звільнили старосту одного з округів

Сьогодні міською радою Фастова було оприлюднено рішення про дострокове припинення повноважень старости Малоснітинського старостинського округу. Як з’ясував “Київський регіон“, рішенням № 2-ІХ-VIIІ від 15.06.2021 року про дострокове припинення повноважень було прийнято, враховуючи заяву старости Малоснітинського старостинського округу Литвина В.П.

Міськрада повідомляє, що діяла у відповідності до ст.25, п.1 ст.541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила достроково припинити повноваження старости Малоснітинського старостинського округу Литвина Віктора Петровича.

Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову М.В.Нетяжука

Київський регіон” нагадує, що згідно роз’яснення щодо окремих питань затвердження на посаду, повноважень та статусу старост від експертки Лесі Федченко:

  • підставою для припинення повноважень старост є положення Закону № 562.
  • Адже, відповідно до пп. 4 п. 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 16.04.2020 р. № 562-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад», повноваження старост сіл, селищ територіальних громад, які увійшли до складу територіальних громад, території яких затверджено Кабінетом Міністрів України на підставі цього Закону, припиняються в день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною на перших місцевих виборах у 2020 році.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Схожі записи

У Фастові автопарк ДСНС поповнився новою пожежною машиною

У Фастові створюють наглядову раду для районної лікарні

У Фастові затвердили кошторис на реконструкцію Соборної площі

Напишіть коментар