6.7 C
Київ
19.04.2024
Великодимерська селищна ОТГ

У Великій Димерці вирішили долю Броварської лікарні

Одним з головних питань, яке розглядалося на позачерговій сесія Великодимерської селищної ради було входження селищної ради до числа засновників та розподіл часток засновників КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня», – повідомляє сайт селищної ради.

Великодимерська селищна рада зробила другий підхід до вирішення цього питання. Першого разу розгляд відклали до проведення додаткових консультацій.

Цього разу на сесію прибули переконувати димерських депутатів у доцільності та потребі приймати позитивне рішення щодо лікарні голова Броварської міської територіальної громадиІгор Сапожко,  який розповів, що до процесів децентралізації Броварська райлікарня мала у засновниках у співвідношенні 50 на 50 Броварську міську раду та Броварську райраду.

до децентралізації лікарня мала у засновниках Броварську міську раду та Броварську райраду

у співвідношенні 50 на 50

Після проведення децентралізації Броварська райрада втратила можливість отримувати відповідні кошти та направляти їх на фінансування потреб медичного закладу.

“На сьогодні їх фінансування проходить за наступною формулою: 90%, або й 95% профінансувало місто, і лише 5% – район. Зрозуміло, що далі так продовжуватися не може. Всі голови громад Броварського району узгодили Статут підприємства, сесії чотирьох громад проголосували за нього. Залишилається Велика Димерка, і це ставить під загрозу фінансування закладу, його нинішнього стану та розвитку”, – заявив на сесії пан Сапожко.

Залишилається Велика Димерка, і це ставить під загрозу фінансування закладу – Сапожко

Сумніви депутатів Великодимерської громади полягали в площині – хто ж буде здійснювати керівництво лікарнею та хто конкретно призначатиме та звільнятиме головного лікаря. Ігор Сапожко на пряме запитання Олександра Фещуна щодо останньої позиції відповів відверто, що з боку Броварської міської ради це буде створений нещодавно відділ охорони здоров’я. А розмови про те, що лікарня надаватиме жителям району медичні послуги винятково на платній основі, міський голова назвав просто нісенітницею.

Депутати проголосували і, зрештою, Великодимерська територіальна громада стає співзасновником КНП «Броварська багатопрофільна лікарня». Затверджено Статут.

Розподіл часток між співзасновниками наступний:

  • Броварська міська територіальна громада – 63%, або 72,6 млн грн.
  • Великодимерська селищна територіальна громада – 19,7%, або 22,7 млн.грн.
  • Калитянська територіальна громада – 6,7%, або 7,7 млн. грн.
  • Зазимська сільська територіальна громада – 5,6%, або 6,45 млн. грн.
  • Калинівська селищна територіальна громада – 5%, або 5,7 млн. грн.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Фото з сайту Великодмитрівської селищної ради

Схожі записи

У Великій Димерці чемпіони світу з боксу відкрили сучасний майданчик

З Великої Димерки хвору жінку доставили до київської лікарні гелікоптером

У Великодимерській та Калитянській ОТГ займуться очисткою водойм

Напишіть коментар