11.5 C
Київ
25.04.2024
Великодимерська селищна ОТГ Калитянська селищна ОТГ Київська обласна рада

У Великодимерській та Калитянській ОТГ займуться очисткою водойм

Єдиний шлях для швидкого вирішення проблем очистки водойм у Великодимерській та Калитянській громадах – включення відповідних проектів до обласної екологічної програми на наступний рік, – повідомляє “Київський регіон”  з посиланням на допис депутатки Київської обласної ради Алли Шкуро.

Майже в кожній громаді області, яку інспектувала тимчасова комісія облради з контролю за водними об’єктами, актуальною є проблема забруднення озер та ставків.

Замулення, заростання очеретом прибережної смуги, заболочення – в такому стані велика частина водних перлин Київщини. Досить часто повноцінних очисних заходів не проводилося по кілька десятків років, а зусилля місцевої влади не дають результату, – розповіла депутатка.

За словами Шкуро, з проблемою очистки місцевих водойм комісія зіткнулася в двох громадах Броварського району. Так, гостро стоїть проблема очистки ставка Піщанка в Великодимерській громаді.

Нинішній його стан не тільки не дозволяє безпечно відпочивати, а й свідчить про те, що якщо не докладати зусиль, ставок може просто зникнути. Місцеві активісти та влада неодноразово пробували вирішити проблему, але без залучення спеціальної техніки та фахівців її вирішити неможливо. Ідентична ситуація з озером Попівка в містечку Калита.

Єдиний шлях для швидкого вирішення проблем очистки водойм – включення відповідних проектів до обласної екологічної програми на наступний рік. Для цього потрібно, щоб громади оперативно виготовили проекти. Тоді з’явиться шанс потрапити до обласної програми, та у разі успішного голосування в обласній раді, вже в наступному році проекти можуть бути реалізованими, – пояснила депутатка.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте у публікації “Київського регіону” про те, що на Київщині вводять нові обмеження на проїзд в автобусах та електричках.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Київщині розгорнули мобільний військовий шпиталь для лікування хворих на Covid-19.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #АллаШкуро #ВеликаДимерка #Калита #водойми #озеро #очистка

Схожі записи

Обласні цільові програми Київщини досі не отримали фінансування

На Київщині ще одного важкохворого до лікарні відправили гвинтокрилом

У Київській облраді ініціюють звільнення голови КОР Наталії Гунько

Напишіть коментар