12.1 C
Київ
26.04.2024
Калитянська селищна ОТГ Школа

На Київщині за грантові кошти заохочують школярів до бджільництва

«Шкільний вулик» – це пасіка з шести вуликів у Калитянській ОТГ. Проєкт реалізують при навчальному закладі завдяки коштам гранту, які ГО “Наші кроки” отримала в рамках проєкту “Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва”, – інформує сайт Київської обласної ради.

Після тривалого вивчення теорії, підготовчих робіт з облаштування території, пошиття захисних костюмів, виготовлення вуликів та придбання іншого необхідного для пасічникування приладдя, команда соціального шкільного підприємства «Шкільний вулик» на базі Заворицького навчально-виховного комплексу нарешті зустріла своїх нових підопічних. Ними стали грайливі бджолосім’ї Карпатської породи, що користуються популярністю серед пасічників з різних куточків України.

За словами дітей, бджолосім’ї не місцеві, а приїхали аж з далекої Буковини. «Чуєте як гудуть? Звикають», – з виразом справжнього знавця говорить учень четвертого класу і учасник проєкту «Шкільний вулик» Назар Куліда.

обладнання для пасіки організатори придбали за рахунок фінансової допомоги, виділеної в межах грантового проєкту

За інформацією координатора проєкту Павла Дубового, бджолосім’ї, шість вуликів, огорожу, димарі, маски та інше важливе для роботи на пасіці обладнання організатори придбали за рахунок фінансової допомоги, виділеної в межах проєкту «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва».

«Наші місцеві майстри допомогли зробити вулики, заставні дошки і рамки. Все інше необхідне обладнання замовляли в спеціалізованих магазинах, перед тим не один раз радившись з пасічниками на предмет того, що з наявного на ринку є хорошим по якості та зручним у використанні на практиці», – розповідає Павло.

Також він додає, що нині у бджіл період адаптації, тож ближчі тижні учасники проєкту будуть лише спостерігати за їх поведінкою і, в разі потреби, підгодовувати.

«Діти цього дуже чекали. Щораз зустрічаючи їх на вулиці, я одним із перших запитань чув: «Коли приїдуть вулики і бджоли?», – з усмішкою розповідає ще один куратор школярів в даному проєкті і за сумісництвом пасічник Максим Куліда. Додаючи, що нарешті омріяна пасіка на шкільному подвір’ї, тож нині учасники проєкту мають змогу досліджувати життя своїх нових друзів і закріплювати на практиці основи пасічникування.

кошти школярі планують використати на підтримку власного шкільного самоврядування та допомогу дитячому будинку

Виручені від реалізації медової продукції кошти школярі планують використати на підтримку власного шкільного самоврядування та допомогу дитячому будинку «Надія», що розташований на території Калитянської ОТГ.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Фото з сайту Київської обласної ради

Схожі записи

У Медвині вже тиждень не можуть знайти двох підлітків

У Броварах відбувся конкурс патріотичної творчості серед школярів

Студениківська громада придбала для школярів новий автобус

Напишіть коментар