2.7 C
Київ
20.04.2024
Кримінал Школа

При будівництві школи у Петропавлівській Борщагівці вдвічі перевищили бюджет тендеру

В Петропавлівській Борщагівці реконструювали актову залу недобудованої школи. І це лише одне з багатьох порушень, які Ольга Нос з ГО «Трипільський край» виявила в цього будівництва, повідомляє DOZORRO.

По порядку:

? Побудувати школу вирішили ще у 2016 році. Оголосили тендер, який виграла пропозиція ТОВ «УБІК “Укрбудінвест”». Тоді сума договору становила 71,8 млн грн.

? На початку 2018 замовник уклав з Укрбудінвест договір на додаткові роботи на 35,8 млн грн. В обґрунтуванні він послався на експертний звіт. Проте на інформаційний запит з проханням надати цей документ замовник надав експертний звіт щодо відкритих торгів.

? В кінці 2018 року виявилося, що потрібні ще додаткові роботи. У березні 2019 оголосили тендер, який виграла та сама компанія. Сума договору становила 27,1 млн грн. А пізніше в серпні провели ще одну переговорну процедуру на 11,4 млн грн.

Отже, витрати на будівництво на серпень 2019 вдвічі перевищували суму початкового договору.

? І на цій прекрасній ноті замовник вирішив реконструювати актову залу своєї недобудованої школи. Спочатку уклав прямий договір на проєктування на 220 тис. грн з підприємством «Укркультмонтаж». А потім оголосив торги з очікуваною вартістю понад 10 млн, які виграла ця сама компанія.

ГО «Трипільський край» направив звернення до Державна аудиторська служба України щодо необґрунтованих переговорних процедур на додаткові роботи. А також готує звернення до щодо необґрунтованих витрат на реконструкцію недобудови.

Деталі у блозі http://bit.ly/shkola_z_porushenniamy

 

#КиївськийРегіон #Київщина

фото ІА «Погляд»

Схожі записи

У селі Гора на Бориспільщині депутати виділили кошти на вже існуючий тротуар

У Києві можуть відкрити школу у непристосованій приватній будівлі

У Броварах затримали дівчину, яка збувала амфетамін

Напишіть коментар