3.1 C
Київ
14.03.2024
Баришівська ОТГ

В одному з сіл Броварського району стався витік промислових стоків

До Управління інспекції та контролю Броварської міської ради 14 травня надійшов телефонний дзвінок від громадян, які надали інформацію про витік невідомої речовини біля с. Перемога Броварського району, повідомляється на фейсбук сторінці Броварської міської ради.

На місце події терміново виїхали спеціалісти Управління інспекції та контролю на чолі з керівником Богданом Мельниченком. При візуальному огляді було встановлено, що на частині дороги, зеленій зоні та на території лісопосадки обабіч дороги дійсно має місце витік промислових стоків.

 

За викликом на місце терміново прибула слідчо-оперативна група, представники ДСНС, Держпродспоживслужби та відділу лабораторних досліджень
Згодом до фахівців управління доєдналися представники ТОВ “Броварський алюмінієвий завод”, які підтвердили факт витоку промислових стоків саме з території даного підприємства.

Аварійна ситуація, зі слів представників заводу, виникла через зношеність трубопроводу, який веде до шламонакопичувача.
Зараз витік ліквідовано, систему скиду відходів перекрито. Висновки щодо ступеню шкоди, завданого навколишньому середовищу, будуть зроблені після проведення низки експертиз.
Підписуйтеся на свіжі новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У селі на Київщині люди бояться пити воду з криниць. ФОТО

У Баришівці спійманий на хабарі голова ОТГ повернувся до роботи

Держекоінспекція зупинила сміттєвий колапс у Баришівці через суд

Напишіть коментар