7.7 C
Київ
18.04.2024
Баришівська ОТГ

У Баришівці спійманий на хабарі голова ОТГ повернувся до роботи

В Україні – хабар не привід, щоб відсторонити від посади. Навіть коли мова про очільника громади!. Приблизно така історія зараз відбувається в Баришівській ОТГ, Київська область, де кілька місяців тому місцевого голову та його заступника спіймали на хабарі від забудовників у розмірі 1.4 млн гривень, – повідомляє у дописі Kатерина Березко

Голову Баришівської ОТГ Олександра Вареніченка відпустили під заставу у 227 тисяч гривень та на час досудового розслідування відсторонили від виконання посадових обов’язків. Але вже сьогодні, як повідомляють активісти та депутати Баришівської селищної ради, він повернувся до роботи.

На наступному фото можна побачити, як пан Вареніченко у кущах зустрічається з співробітниками селищної ради:

«Голова під час робочого дня на своєму робочому місці відсутній. Але формально він вже повернувся до виконання обов’язків після відсторонення від посади. Проти нього був застосований запобіжний захід у вигляді відсторонення від посади на час досудового розслідування: спочатку до 19 травня, а потім до 18 червня. Але зараз Поліція Київської області та Київська обласна прокуратура вочевидь, «вирішили», що немає сенсу клопотати перед Шевченківським районним судом міста Києва щодо продовження строків досудового розслідування та подальшого відсторонення від посади Вареніченка. Або ж мова йде про кулуарні домовленості, або ж про недопрацювання прокурорів, які вчасно не подали клопотання. Таким чином, особа проти якої висунуті обвинувачення в хабарництві, продовжує виконувати свої посадові обов’язки», – повідомляє депутатка Галина Самойлович.

Нагадуємо, як Георгій Біркадзе впевненно зявляв, що у Баришівці були порушення і буде особисто ініціювати розслідування дій протягом усіх п’яти років керування Олександра Вареніченка. Відео:

Громадські активісти Юрій Лагутін та Катерина Березко також підтвердили інформацію щодо повернення очільника Баришівської ОТГ на робоче місце. Сьогодні вони зафільмували його «зустріч» з командою в парку. Чому не на робочому місці – питання вже другорядне, вважають активісти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі записи

У селі на Київщині люди бояться пити воду з криниць. ФОТО

В одному з сіл Броварського району стався витік промислових стоків

Держекоінспекція зупинила сміттєвий колапс у Баришівці через суд

Напишіть коментар