8.5 C
Київ
29.03.2024
Згурівська територіальна громада Школа

У селі на Київщині закриють школу та дитячий садочок

Сьогодні у селі Середівка Згурівської ТГ відбулися громадські обговорення реорганізації, ліквідації навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дитячий садок”, – про це повідомляється на фейсбук-сторінці Згурівської територіальної громади. 

Наразі в селі Середівка проживає 545 жителів. На збори прийшло 26 осіб, з яких більшість – працівники навчального закладу і лише п’ятеро батьків. Зараз школа з садочком займають будівлі площею у 2117 кв.м. Навчається ж лише 32 учня та 5 дошкільнят. Працюють у закладах 31 людина, з яких 14 осіб – педагоги, а ще 17 – обслуговуючого персонал.

Навчається лише

32 учня та 5 дошкільнят

До того ж голова громади Василь Цвик зазначив, що коли дітей у школі нема, повноцінно функціонувати навчальний заклад не може. Бюджет села становить 1 200 000 гривень на рік. Витрати на школу на рік значно більші – 3 033 055 грн. Село цих витрат понести не може.

Бюджет села становить 1,2 млн гривень на рік. Витрати на школу – 3 млн гривень

Самі ж працівники освіти відмітили: “Нам шкода, але ми до ліквідації готові, адже розуміємо, що нема дітей, нема школи”.
Якщо школу ліквідують, то діти, згідно чинного законодавства України, будуть забезпечені підвозом до найближчого навчального закладу, а саме до Аркадіївської школи. Вчителям, які не досягли пенсійного віку, буде запропоновано роботу згідно фаху, а технічним працівникам запропонували роботу з благоустрою.
Моє завдання – забезпечити автобус, відповідальну особу за перевезення дітей, забезпечити їх якісним, належним харчуванням, організувати дозвілля в тому чи іншому навчальному закладі, – наголосив Василь Цвик.
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Поліція знайшла неповнолітніх, які викрадали каналізаційні решітки

Переяславські школярі стали чемпіонами України зі спортивного водного туризму

В Ірпені школярі знову переходять на дистанційну форму навчання

Напишіть коментар