13.3 C
Київ
26.04.2024
Бориспіль Волонтерство Карантин

На Бориспільщині волонтери закликають заможних людей «не забирати» допомогу у малозабезпечених

Волонтерський рух «Європейської солідарності» закликає заможних людей не робити заявки на отримання гуманітарної допомоги, забираючи її малозабезпечених. Цю тему підняв на своїй фейсбук-сторінці керівник волонтерського штабу ЄС у Бориспільському районі Володимир Горковенко. Він повідомив, що два дні розвозив гуманітарну допомогу від Фонду Порошенко

 

«Зізнаюся, не до всіх «нужденних» доїхала коробка із символікою ЄС. Було кілька випадків, коли зупинявся, дивився на маєточок десь на квадратів 700 і… їхав далі. Були трохи скромніші будиночки. Усі вони зафіксовані на фото. Поки їх не викладати. Лише попрошу: майте совість і будьте людьми, а не тими ким ви є, бо поряд живуть люди, яким ця допомога у стократ потрібніша», – написав Володимир Горковенко

За його словами «в таких випадках віддавали гуманітарну допомогу пенсіонерам, яких зустрічали по дорозі».

Загалом, у Борисполі та районі роздали згідно поданих заявок понад 100 продуктових наборів в які входить гречка, вівсяні пластівці, кукурудзяна крупа, олія, згущене молоко, тушонка, печиво, борошно, цукор та дефіцитний парацетамол.

«Люди були приємно здивовані, що хтось їм допомагає. Бо звикли, що допомогу роздають під час виборів. А тут виборів немає, а допомога є. Як сказала одна бабуся «це як сніг на голову серед сонячного дня», – написав Володимир Горковенко.

Керівник Волонтерського штабу «Європейської соліларності» у місті Бориспіль Дмитро Гопанчук повідомив, що «люди були в шоці – питали чи це не розиграш якийсь». «Кажуть, що не очікували. Не вірили. Робили заявки без надії. А про них потурбувався», – повідомив Дмитро Гопанчук.

Також волонтери роздавали захисні маски на які катастрофічний дефіцит. А в селах їх взагалі немає. Тому разом з гуманітарною допомогою волонтери роздавали і захисні маски.

#КиївськийРегіон #Київщина #Бориспіль

Схожі записи

Купівлю квартир для військових у Борисполі здійснили з порушеннями

В Броварах перенесли поминальні дні на 6 червня

У Києві презентують арткалендар з образами військовослужбовиць

Напишіть коментар