14.8 C
Київ
26.04.2024
Бориспіль

Прокуратура заблокувала будівництво школи на Бориспільщині

Господарський суд Київської області за позовом Бориспільської окружної прокуратури визнав недійсним протокол тендерного комітету та договір підряду на будівництво школи на суму понад 188 млн грн, – повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Установлено, що за результатами процедури закупівлі між управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства однієї з сільських рад Бориспільського району та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на будівництво школи», – йдеться в повідомленні.

Однак, як зазначили в прокуратурі, під час вивчення тендерної документації виявлено суттєві порушення Закону України «Про публічні закупівлі». Так, до участі у процедурі закупівлі допущено суб’єкта господарської діяльності, який не мав права брати у ньому участь через відсутність антикорупційної програми та підтвердження виконання аналогічних робіт. Вказані порушення були залишені поза увагою тендерного комітету, що могло призвести до нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів. Через це прокуратура звернулася до суду із позовом, який на сьогодні задоволено у повному обсязі.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #КМДА #ПрокуратураКиївськоїОбласті  #НовиниКиївщини #ГосподарськийсудКиївськоїобласті #підрядунабудівництвошколи #Бориспільськийрайон

Схожі записи

Бориспіль може об’єднатися з найбіднішими селами

У Борисполі сьогодні закінчується перший етап тендеру на реконструкцію школи

У Борисполі мер Борисенко написав заяву про відставку

Напишіть коментар