12.7 C
Київ
26.04.2024
Васильків РДА Школа

Керівник департаменту Васильківського відділу освіти незаконно отримував другу зарплату

Як стало відомо “Київському регіону” з Єдиного державного реєстру судових рішень23 жовтня 2019 року суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Ковбель М.М., розглянув адміністративний матеріал, що надійшов від Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про притягнення до адміністративної відповідальності Солода Григорія Аполінаровича, який працює начальником господарського обслуговування відділу освіти Васильківської РДА.

Як встановив суд, Григорій Солод крім заробітної плани у відділі освіти отримував заробітну плату та дохід і у Монастирищенській центральній районній лікарні та як фізична особа-підприємець укладав цивільно-правові угоди з комунальним підприємством “Комбінат комунальних підприємств м.Василькова”. А отже, Григорій Солод обіймаючи посаду начальника господарчої групи вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-4 КУпАП.

На судове засідання пан Солод не з’явився, але надав письмові пояснення, згідно яких свою вину у скоєнні правопорушення не визнав та пояснив, що при прийомі на роботу до відділу освіти Васильківської районної державної адміністрації його ніхто не проінформував, що його посада має відношення до Закону України “Про запобігання корупції”, чомусь забуваючи, що при прийомі на роботу він особисто підписав посадову інструкцію. 

Суд постановив визнати Солода Григорія Аполінаровича винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-4 КУпАП та накласти на нього дміністративне стягнення, передбачене ч.1 ст.172-4 КУпАП у виді штрафу в розмір 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 5100 (п`ять тисяч сто) грн. 00 коп. з конфіскацією винагороди від роботи за сумісництвом.

“Київський Регіон” попросив прокоментувати дане рішення суду відомого у Василькові громадського діяча та викривача Владлена Сергієнка, який і повідомив нам що: “Припис НАЗК і судова ухвала про накладення штрафів на співробітника відділу освіти Васильківської РДА, який займався бізнесом обіймаючи в ньому посаду, абсолютно не здивував і скоріше є тенденцією, аніж виключенням. Я не можу судити про фахові якості очільників та співробітників структурних підрозділів. Однак, беззаперечним фактом є те, що саме відділ освіти Васильківської РДА протягом 2016-2019 років був бюджетною прірвою та інструментом зловживань корумпованого голови Васильківської РДА Одинця В.І.”

Як відомо, нещодавно пан Одинець був фігурантом кримінальної справи за побиття журналіста.

“Можете поцікавитися в держреєстрах кількістю кримінальних проваджень, судових ухвал та ухвал антимонопольного комітету щодо розтрат, дискримінаційних вимог до підрядників під час тендерів, неякісного виконання робіт тощо. Даруйте, але я неодноразово чув навіть від керівників відділу освіти та від місцевих голів, як «люди Одинця» їх зобв’язували підписувати договори з «фірмами Одинця». Про що казати, коли до останнього часу відділ освіти навіть винаймав приміщення, які належали родині екс-очільника Васильківського району по вулиці Грушевського у Василькові. Ну а резонансні обшуки в серпні місяці в кримінальному провадженні щодо розтрати більше 70 млн гривень в відділі освіти, самого екс-голови РДА, бухгалтера, яка «вела» його фірми та його кумів, які були залучені в ці оборудки, якнайкраще характеризують діяльність цього відділу освіти”, – підсумовує Владлен Сергієнко.

#КиївськийРегіон

Схожі записи

На Білоцерківщині підтвердилися факти сказу у домашніх тварин

В Обухові міськрада на 30% підвищила зарплату педагогам

Кабмін погодив призначення очільників РДА у чотирьох районах Київщини

Напишіть коментар