17.1 C
Київ
23.07.2024
Бориспіль ФДМУ

ФДМУ виставив на приватизацію завод «ПентоПак», конфіскований у російсько-грецького олігарха

Через систему «Прозорро.Продажі» можна приватизувати державні об’єкти нерухомості. Так кошти потраплять до держбюджету, а ви знайдете простір для бізнесу.

Фонд держмайна України проведе онлайн-аукціон з приватизації заводу «ПентоПак». Йдеться про продаж 100% акцій підприємства (48 000 штук). Об’єкт розташований у Борисполі на вулиці Броварській, 5. 

Як повідомили у ФДМУ, це — перший випадок продажу підсанкційного заводу. ПрАТ «ПентоПак» конфіскували на користь держави у родини російсько-грецького олігарха Івана Саввіді, який підтримує агресію РФ. 

Завод забезпечує повний цикл виробництва упаковки для м’ясної продукції. Його стартова ціна — понад 203 мільйони гривень

Серед основних активів підприємства: майновий комплекс — більш ніж 6 тисяч квадратних метрів (офіс, виробничі корпуси, склад, гараж та ін.); земельна ділянка — понад 6 гектарів; обладнання й транспорт. 

Завод співпрацює з відомими українськими брендами та експортує продукцію до понад 30 країн світу. Він зберіг 193 робочі місця й не має заборгованостей із зарплати та перед бюджетом, зазначили у ФДМУ.

Завод співпрацює з відомими

українськими брендами та експортує

продукцію до понад 30 країн світу

Аукціон з приватизації заводу проведуть 31 травня, охочі можуть змагатися за лот та робити свої ставки до 30 травня. 

У Фонді держмайна України заявили, що кошти від продажу «ПентоПак» спрямують на відбудову нашої держави. 

Так, з вересня 2022 року від приватизації державного майна через «Прозорро.Продажі» вдалось залучити 5,7 мільярда гривень. 

Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди та думки авторів, висловлені у цих публікаціях, не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Схожі записи

На вихідних у Борисполі знову працюватиме центр масової вакцинації

На сесії Бориспільської міськради фракції «ЄС» не дали виголосити заяви

У Борисполі хочуть перереєструвати аеропорт назад у місто

Напишіть коментар