18.5 C
Київ
16.04.2024
Бориспіль Міська рада

Штормовий вітер завдав шкоди інфраструктурі Борисполя

Ураганний вітер, який 16 квітня розгулявся не на жарт, здійняв над Борисполем хмари пилу і наробив шкоди, повідомляють “Вісті”.

«Вісті» були свідком, як до першого заступника міського голови Миколи Корнійчука телефонували зі скаргами на відключення електроенергії (без електропостачання було і приміщення міськвиконкому). Керівник отримав повідомлення, що з даху школи № 8 зірвало 4 листи шиферу. Корнійчук зв’язався телефоном із начальником Бориспільського РП «Київобленерго» Юрієм Брижем, запитав, чи потрібна допомога міста щодо ліквідації наслідків стихії. Також наголосив: якби у Борисполі не було таких комунальних підприємств, як УМКП-1 і ЖРЕУ, невідомо, як оперативно знайшли б виконавця робіт у подібних ситуаціях.

Микола Корнійчук прокоментував наслідки негоди для міста. 

Пряма мова Корнійчука: «Постраждали вулиці приватного сектора. Усі багатоповерхівки були зі світлом. У приміщенні міськвиконкому електропостачання було відновлене о 21.30. Пошкодження сталося на підстанції ТП-15, що через дорогу від БДЮТ, на вул. Ватутіна. Завдяки тому, КП «ВУКГ» протягом зими проводило роботи з видалення аварійних дерев, у місті жодне дерево не впало на лінії електропередач».

На ранок 17 квітня залишилися пошкодженими і відключеними: 

  • лінія електромереж наприкінці вул. Коцюбинського;
  • дві підстанції у районі Розвилки;
  • підстанція на вул. Ватутіна

Директор КП «УМКП-1» Володимир Вошкулат про ремонт покрівлі школи № 8.

Пряма мова: «Із директором школи визначилися з необхідними матеріалами. Уже прибрали наслідки буревію. Виконувати покрівельні роботи при сильному вітрі неможливо. Погода утихомириться, і покрівлю буде відновлено».

Схожі записи

На сесії Бориспільської міськради фракції «ЄС» не дали виголосити заяви

Ліквідувати підтоплення осель у Ржищеві допоможе потужний генератор

В аптеках Борисполя відсутні маски і респіратори

Напишіть коментар