8.7 C
Київ
28.03.2024
Українка Центренерго

Нафтогаз поставить пільговий газ на Трипільську ТЕС

У січні 2023 року ТОВ “ГК “Нафтогаз Трейдинг” уклала угоди щодо постачання блакитного палива Трипільській, Зміївській і Слов’янській ТЕС”, – повідомляє телеграм-канал “Київський регіон” з посиланням на у релізі компанії.

У компанії вказали, що ГК “Нафтогаз Трейдинг” постачатиме природний газ не тільки тепловим електростанціям, але й теплоелектроцентралям на підставі договорів постачання природного газу. При цьому для ТЕЦ, які виробляють електричну енергію в теплофікаційному циклі, ціна складе 16,5 тис. грн/1000 куб. м, для ТЕС та ТЕЦ, які виробляють електричну енергію в конденсаційному циклі, – 10,95 тис. грн/1000 куб. м.

термін угоди – до 31 січня 2023 року

Екс-глава ТОВ “Оператор газотранспортної системи” Сергій Макогон на початку січня заявив, що Трипільська ТЕС, якій НАК “Нафтогаз України” з кінця жовтня відмовилася постачати газ за борги, що склали на той час 2,76 млрд грн, продовжує відбирати його несанкціоновано.

При цьому Макогон наголосив, що Міністерство енергетики так і не змогло вирішити цю проблему та забезпечити розрахунки між державними “Центренерго” та “Нафтогазом”.

На початку грудня уряд ухвалив зміни до положення про ПСО на ринку газу, згідно з якими ТОВ “ГК “Нафтогаз Трейдинг” постачатиме природний газ для виробництва електроенергії на ТЕС та ТЕЦ по 11 тис. грн та 16,5 тис. грн за 1 тис. грн. куб.м залежно від умов виробітку до 30 квітня 2023 року.

“Міненерго за поданням НЕК “Укренерго” з визначенням для кожної ТЕС/ТЕЦ обсягів, термінів, ціни постачання природного газу та поточних рахунків… затверджує перелік зазначених ТЕС та ТЕЦ та повідомляє про це ТОВ “ГК “Нафтогаз Трейдинг”, – йдеться у тексті постанови.

створюємо всі умови

для забезпечення теплової генерації

енергоресурсом – Герман Галущенко

Ми не можемо передбачити, куди потрапить чергова російська ракета. Але зараз ми створюємо всі умови для забезпечення теплової генерації енергоресурсом, щоб українці мали тепло та світло взимку”, – прокоментував міністр енергетики Герман Галущенко.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

На вихідні 14-15 січня в Києві та Київській області і по всій Україні можуть скоротитися обсяги відключень світла, – повідомляє телеграм-канал “Київський регіон” з посиланням на НЕК “Укренерго”.

До Нацкомісії надходять численні скарги споживачів на нерівномірний розподіл обленерго участі споживачів у графіках відключень

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте також, про ініціативу депутатів Броварської міськради провести аудит деяких платежів з бюджету міста.

У продовження нашої ексклюзивної теми підтоплення осель мешканців Ржищева, маємо інформацію, що співробітники ДСНС спробували відкачувати воду.

“Київський регіон” вже розповідав, що в Українці спалено автомобіль депутатки міськради міста.

Схожі записи

Житель міста Українка напав на чоловіка, який доглядав його матір

Оприлюднена реальна кількість вугілля на складі Трипільської ТЕС

В Українці політик обурився фактом продажу товару без чеку

Напишіть коментар