10.9 C
Київ
24.04.2024
Київська обласна рада Патріотичне виховання

У Бучі планують ліквідувати Пластовий вишкільний центр

Як стало відомо телеграм-каналу Київський регіон, Київська обласна рада має наміри ліквідувати Комунальний заклад Київської обласної ради “Пластовий Вишкільний центр” у Бучі.

Мотивами для такого рішення є оптимізація бюджету Київщини на 2023 рік. Пластовий центр хочуть приєднати до Комунального закладу “Київський обласний молодіжний центр”.

“Пласт уже більше 100 років існує на засадах любові до Батьківщині та повній відданості. Саме цей центр у Бучі — символічне місце. Адже пережило окупацію та всіяляко допомагає та продовжує допомагти постраждалим від росії бучанцям. Саме тут точно були і проходили вишколи бійці ЗСУ. Просто зараз на базі центру відкрито Дитячий простір «Співдія заради дітей», безкоштовні заняття яких за лічені тижні відвідали 1049 дітей. А ще сила-силенна волонтерів та тисячі людей, що проходили та продовжують проходити курси з першої медичної, мінної та психологічної допомоги, організовані центром”, – впевнений Народний депутат України Ярослав Юрчишин.
Был обнаружен скаутский центр подготовки детей, воспитывающий в них нацистскую идеологию – з довідки окупантів
Найкращим звітом за діяльність центру є аналітична довідка збройних сил РФ, які під час окупації Бучі обшукали центр.
“Был обнаружен скаутский центр подготовки детей школьного возраста, воспитывающий в них нацистскую идеологию, ненависть к советскому союзу, о чем свидетельствуют найденная литература, настольные игры, настенные плакаты” – доповідали окупанти.

“Без залучення додаткового бюджетного фінансування, в важкі часи після деокупації Бучі, центр став Гуманітарним штабом який за 3 місяці роботи надав допомогу більше ніж для 8 тисяч осіб, забезпечивши продуктовими наборами, засобами гігієни, одягом та газовими горілками. 180 осіб відвідали курси безпеки організовані центром, які включали першу медичну, мінну та психологічну допомогу”, – розповідає член виконкому Ірпінської міськради Ярослав Храпський.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

долю пластового центру визначатимуть депутати Київської обласної ради

Наразі, процес реорганізації ініційовано Виконавчим апаратом Київської обласної ради, який вносить дане рішення на порядок денний сесії Київської обласної ради. Даний проект рішення підтриманий (1, 2) профільними комісіями обласної ради з питань молоді та спорту та комісії управління комунального майна.

Чи є правильним дане рішення? Вирішувати це виключно депутатському корпусу Київської обласної ради.

У Бородянці згадували кадирівців та дякували за гуманітарку партнерам з Нідерландів

Схожі записи

Хакери зламали сайт Київської обласної ради

У Борисполі з’явилася можливість ознайомитися з унікальним виданням

Сесія Київської обласної ради сьогодні знову не відбудеться

Напишіть коментар