12.1 C
Київ
23.04.2024
Агресія росії Бородянка Кабінет міністрів Медицина Олексій Кулеба

У Бородянці згадували кадирівців та дякували за гуманітарку партнерам з Нідерландів

Бородянський психоневрологічний інтернат – це той самий заклад, який в пережив окупацію кадирівцями, а в середині березня був евакуйований по гуманітарному коридору, – повідомляє телеграм-канал Київський регіон.

Після звільнення Київщини, з квітня колектив і волонтери почали відновлювати інтернат, бо багато чого було знищено та пограбовано окупантами. Вже з червня всі повернулися, заклад запрацював у звичайному режимі.

Більше про ситуацію у закладі на відео:

Зараз цей інтернат не тільки дбає про своїх підопічних, а й приймає маломобільних переселенців зі Сходу та Півдня. За це велика подяка колективу інтернату та керівництву Київської ОВА.

У закладі встановлено велику “буржуйку” з міні-кухнею та побудовано велику польову кухню, що отоплюється дровами. Кухня розрахована як піч та панель з приготування їжі з розрахунком на 6 великих конфорок. В наявності 5 газових балонів та 10 кубометрів дров. За ініціативи благодійників вже проплачено постачання та доставку ще 1000 кубометрів дров.

На території інтернату є скважина, зроблені запаси технічної та питної води. Для забезпечення безперебійного зв’язку встановлено Starlink.

Схожі записи

Під Броварами чоловік підірвався на міні

Новий графік комендантської години для Києва та Київщини

У Миронівці збирають людей обговорити фінансування медзакладів

Напишіть коментар