12.6 C
Київ
24.04.2024
Київська обласна рада

У Київській облраді закликають патріотів вступати до тероборони

Депутат Київської обласної ради Андрій Пещерін закликав патріотів, які проживають чи працюють на території області, вступати до 114 окремої бригади територіальної оборони Київщини, батальйони якої створені у кожному районі, або в загони ТрО, що формуються в громадах, повідомляє Київський регіон.

«Закликаємо патріотів терміново прийняти участь в діяльності ТрО Київщини!!!», – наголосив депутат від «Європейської Солідарності».

«Всі знають, що на Київщині, як і по всій країні, активно формується система територіальної оборони. Наразі йде набір резервістів до нашої 114 окремої бригади територіальної оборони Київщини, батальйони якої створені у кожному районі», – повідомив Пещерін.

Іншою можливістю захищати країну, за словами депутата «ЄС», «є участь громадян у загонах ТрО, які наразі формуються в певних громадах».

«Загони діють окремими підрозділами та підпорядковуються командуванню відповідного батальйону. До загонів ТрО можуть бути зараховані також громадяни старшого віку», – розповів Пещерін.

на службу за контрактом резервіста тероборони потрібні громадяни України віком від 18 до 57 років незалежно від статі

«Перевага віддається особам з досвідом військової служби, але чекають всіх патріотів нашої країни, всіх небайдужих громадян Київщини», – написав депутат.

Прописка, за словами Пещеріна, (та приписка до військового комісаріату іншого регіону) не має значення. Особа має працювати (довідка з місця роботи), або жити на території Київщини.

«Служба резервіста є почесним правом Громадян України та не має суттєвого впливу на основну роботу. В мирний час це – одні збори на рік, плюс, протягом місяця, 1-2 практичних заняття (бойове злагодження) та 1-2 теоретичних заняття (переважно – у вихідні дні). Такі навики та вміння стануть в будь-якому разі корисними кожній особі. Проте під час повної або часткової мобілізації особи-резервісти прибувають у визначені пункти дислокації, отримують свою форму та зброю, знають свої функціональні обов‘язки та побратимів, можуть швидко та якісно стати на захист рідного краю! Строк Контракту Резервіста – 3 роки (для офіцерського складу – 5 років).

Для зарахування резервісти повинні також пройти медичну комісію, проте вимоги до здоров’я кандидатів до Територіальної оборони дещо менші, аніж в існуючих бойових бригадах», – повідомив Пещерін.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Читайте в нашому матеріалі, чому депутати Київської обласної ради нарікають на неефективну роботу обласної адміністрації:

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу Київський регіон тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #Пещерін #ЄвропейськаСолідарність

Схожі записи

В Київській облраді відбулося засідання регламентної комісії

На сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень

Депутат Київської облради Сергій Левченко збив дитину та втік з місця ДТП

Напишіть коментар