12.6 C
Київ
26.04.2024
Київська обласна рада КОДА Українка

В Українці зупинилося будівництво школи. ВІДЕО

Школа в Українці будується вже шостий рік, але її відкриття, яке планувалося на початок минулого навчального року, відклалося через “недоліки, не припустимі при організації безпечного перебування в приміщенні навчального закладу“. Саме таке формулювання прозвучало з вуст представників Київської обласної державної адміністрації, які рік тому проводили інспекцію приміщення.

будівництво вкрай необхідної
для міста Українка добудови
до ЗОШ №1 триває з 2016

“Пройшов рік, а змін в Українці не відчули. Усі обіцянки залишилися лише словами, які ніхто не поспішає підкріплювати реальними справами”, – вважає голова громадської організації “Трипільський край” Євген Цяпенко.

Пройшов рік, а змін в Українці не відчули.

Усі обіцянки залишилися лише

словами, – Євген Цяпенко

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Про наступне 1 вересня, яке вже зовсім поруч, та в чому є “зрада” Євген Цяпенко розбирався разом з спеціалістом у містобудуванні Владом Ларченком. ВІДЕО:

“18 лютого 2021 року проєкт щодо облаштування компенсаційних заходів пройшов експертизу. Кошторисна вартість для втілення цих заходів складає 1 мільйон 642 тисяч гривень. Ці кошти має виділити Київська обласна рада, тому що саме структурний департамент КОДА і був замовником будівництва цього об’єкту. Але ці кошти нам ніяк не можуть проголосувати на сесії Київської облради. Ще потрібно проголосувати, провести тендер та виконати безпосередньо ці роботи. І все треба встигнути до 1 вересня цього року. Ситуація кричуща. Тому я звертаюся до всіх депутатів облради не обійти увагою цей об’єкт та проголосувати за фінансування добудови до школи в місті Українка”, – заявляє на відео Влад Ларченко.

все треба встигнути до 1 вересня цього року. Ситуація кричуща. Тому я звертаюся до всіх депутатів облради – Влад Ларченко

“Жодну школу ми не відкриємо, якщо не буде гарантована безпека під час навчального процесу та перебування в приміщенні дітей. Маємо зробити все, щоб учні не лише мали змогу вчитися в красивій, модерновій школі, головне – процес навчання має бути безпечним”, – зазначав голова КОДА Василь Володін.

 головне – процес навчання

має бути безпечним – василь володін

«Безпека дітей – перед усім. Тому ми не можемо закривати очі на недоліки та проблеми, вони всі мають бути відпрацьовані. Разом з ДСНС будемо ретельно стежити за тим, щоб вимоги безпеки були не лише відписані на папері, але й повністю дотримані” – заявляв рік тому голова КОДА Василь Володін.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Жителів Українки категорично не влаштовує подібна тяганина з початком реальної експлуатації добудови до школи і тому вони з ентузіазмом підтримали Петицію, яку ініціював Влад Ларченко – https://petition.e-dem.ua/ukrainka/Petition/View/95. Петиції знадобилося менше тижня, щоб зібрати необхідні 100 голосів.

Починаючи з 2016 триває будівництво вкрай необхідної для міста Українка добудови до ЗОШ №1. Через невідповідність побудованого Об’єкту пожежним нормам, будівельникам, згідно рекомендацій Міністерства регіонів, залишилось виконати улаштування системи протидимової вентиляції сходових клітин. Відповідний проект готовий, є експертний звіт. Але через те, що засідання сесії Київської обласної ради не відбувається майже 3 місяці, депутати досі не проголосували за виділення відповідних коштів. Після набрання петицією необхідної кількості голосів, прошу Українського міського голову, депутатів Української міської ради, депутатів Київської обласної ради усіляко посприяти, аби всі будівельно-монтажні роботи в Добудові до школи були завершені і її двері були відчинені для школярів до 1 вересня 2021 року“, – написав у Петиції Влад Ларченко.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Тепер доля навчального закладу залежить лише від виконання обіцяного керівниками КОДА та депутатами Київської обласної ради.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Схожі записи

Місія нашого підприємства – постійне професійне вдосконалення та поліпшення довкілля

В Українці спалили автівку депутатці міськради

Іван Семикін з Українки став чемпіоном світу з веслування. Фото

2 коментарі

Укроп 09.06.2021 о 18:06

Ларчик открывается очень просто – депутаты никак не согласны с цифрой которая из 1 миллиона 642 тысяч грывень останется в их карманах.

Відповіcти
Борис 09.06.2021 о 18:17

Ніх…іба не зрозумів – школа почала будуватись 6 років тому, Зеленський став президентом 2 роки тому, то чому це програма президента Зеленського “Велике Кр…будівництво” – Операция «Ы», а почему «Ы». Чтоб никто не догадался.

Відповіcти

Напишіть коментар