2.1 C
Київ
20.04.2024
Збережемо ліс

Ігор Кондратюк та Тарас Тополя закликають зберегти Біличанський ліс

Представники шоубізнесу, політики та громадські діячі виступили за збереження Біличанського лісу в Києві. Вони підтримали заявку Руху ЧЕСНО на Премію відповідальності 2021. Конкурс проводить Фонд родини Богдана Гаврилишина.

“Перше побажання киянам під ялинку — ось це: збережімо Біличанський ліс! Біличанський ліс — легені Святошина, місце прогулянок тисяч сімей, які мешкають на Біличах та Новобіличах. Я багато років проживав на вулицях Генерала Наумова та Миколи Ушакова, і тому знаю, про що пишу. Проголосуйте за проєкт Руху ЧЕСНО. Допоможемо підняти тему на вищий рівень. Бо жити без легень — неможливо!”, — написав телеведучий Ігор Кондратюк.

На своїй сторінці у Facebook заявку Руху ЧЕСНО підтримав і соліст гурту “Антитіла” Тарас Тополя:

“Друзі, прошу підтримати ініціативу зі збереження Біличанського лісу під Києвом. Проголосуйте за проєкт Руху ЧЕСНО. Це допоможе зберегти шматочок ще не забудованої черговими “панельками” природи”.

Ініціативу активістів зголосилися підтримати не лише зірки шоубізнесу, а й громадські діячі. Один із них — Юрій Шухевич.

“Прошу підтримати Рух ЧЕСНО. Вони 12 років борються за збереження Біличанського лісу під Києвом від зазіхань забудовників, і підготували ролик та матеріали про це. Перемога у конкурсі дасть змогу винести тему захисту лісу на вищий рівень. Кому, як не нам знати, наскільки важливі для українців ліси, особливо в час зовнішньої загрози, яка нависла над Україною!”, — написав Юрій Шухевич.

Свою підтримку висловили також адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська, ведучі Тетяна Висоцька, Денис Бігус, екоактивісти, наприклад, Роман Ратушний, журналісти СТБ та 1+1, голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк, голова парламентської фракції “Голос” Олександра Устінова, низка народних депутатів, зокрема і представники ЄС, голова Київської облради Наталія Гунько, депутати облради та Київради, які представляють ЄС, Слуг народу, За майбутнє та УДАР.

“Тема захисту Біличанського лісу — це для всіх громадян спільна відповідальність. Це рекреаційний ресурс, який долає наслідки Чорнобильської катастрофи. Дякуємо кожному, хто віддав голос за наш проєкт і дякуємо всім, хто активно залучав голоси громадян. Такі конкурси дають можливість не лише долучали громадян для популяризації важливих тем, а й згодом стають тим інструментом, який формує порядок денний для наших політиків. Це — можливість для громадян виставляти пріоритети”, — наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Проголосувати за проєкт Руху ЧЕСНО можна за посиланням до 15 січня.

Нагадаємо, у 2008 році депутати Коцюбинської та Гостомельської селищних рад незаконно роздали ділянки в столичному лісі депутатам, їхнім родичам та підставним особам. Активісти домоглися, щоб президентським указом лісу присвоїли найвищий природоохоронний статус національного парку у 2014 році. У 2021 році межа нацпарку в межах Києва з’явилася на кадастровій карті.

Попри це Київська облрада восени 2021 року затвердила Схему планування області. На ній межі області розширили коштом Біличанського лісу. Згодом депутати Бучанської райради своїм рішенням збільшили межі селища Коцюбинське теж коштом національного парку — території Києва. Народний депутат “Слуг народу” Андрій Мотовиловець, який очолює обласний осередок партії, на засіданні профільного підкомітету таке рішення назвав ганебним і закликав депутатів облради внести зміни до Схеми Київщини.

Втім, під час голосування в облраді для прийняття коаліційного рішення забракло голосів саме фракції “Слуг народу”. Не голосували депутати, наближені до нардепа Олександра Дубінського. Рух ЧЕСНО звертається до партій з вимогою відкликати депутатів, які голосують за дерибан зелених зон.

Схожі записи

Вражаюча кількість учасників Маршу за Київ пройшли столицею. Відео

На місці потенційної забудови в Обухові вночі різали дерева

На Васильківщині створили природний заповідник, який збереже ліс

Напишіть коментар