7.5 C
Київ
29.03.2024
Прогноз погоди КИЇВСЬКОГО РЕГІОНУ

Погода на зимових курортах: тиждень буде сніжним і морозним

Цього тижня Карпати перетворяться на чарівну зимову казку! Щоденні снігопади і хрускіт снігу під ногами, білі верхівки вікових ялин і тріскучі морози до -19 °С — усе це чекає на тих, хто вирішить відвідати українські гірські курорти найближчими днями.

Погода в Буковелі

Буковель зустрічатиме любителів активного зимового відпочинку та карпатської романтики значними та помірними морозами. 12 та 13 січня термометри покажуть удень -7–11 °С, уночі ртутні стовпчики опустяться до -16–19 °С. З 14 січня морози стануть помірними: вдень очікується -4–8 °С, уночі — до -10–11 °С. Сонце із-за щільних хмар, імовірно, вигляне тільки 12 і 15 січня. Невеликий сніг падатиме майже щодня, але з різною інтенсивністю — за бажанням, можна зловити «віконце» без опадів. Вітер цього тижня слабкий чи помірний (не більше 5,6 м/с). Глибина снігу на курорті коливається зараз від 50 см у нижній частині схилу до 70 см у верхній.

Погода в Славському

Славське накрили щільні хмари. Тут щодня очікується дрібний сніг, а сонце лише зрідка пробиватиметься крізь хмари. Найближчі ясні дні, за даними Sinoptik.ua, — 12 і 15 січня. Середня денна температура досягне тут -3–6 ° С, уночі — помірні морози до -9–12 ° С. Вітер ідеальний для катання на лижах, прогулянок та веселих забав на вулиці — до 5,2 м/с.

Погода на Драгобраті

Як і на інших карпатських курортах, погода на Драгобраті буде похмурою та морозною. Уночі температура знижуватиметься до -12–16 °С, удень очікується близько -6–7 °С. Вітер не більше 4 м/с не завадить комфортно кататися на лижах та сноубордах або медитувати за склянкою глінтвейну. Висота снігового покриву на Драгобраті вже сягає 190 см. При цьому снігопади, зокрема у Рахівському районі, триватимуть.

Небезпека лавин зберігається

За даними Sinoptik.ua, помірна сніголавинна небезпека очікується у високогір’ї Івано-Франківської області, а також у горах Чернівецької та Львівської областей. Значна сніголавинна небезпека фіксується на сході Закарпатської області. Тут, у районі хребта Чорногора, рятувальники рекомендують туристам найближчими днями утриматись від виходу на схили.

 

Схожі записи

Погода для всіх видів зимового відпочинку буде комфортною

Укргідрометцентр повідомляє про небезпечну погоду на Київщині

На вихідних Київщину очікують ясні дні та нічні морози

Напишіть коментар