7.7 C
Київ
18.04.2024
Кримінал

Водій служби таксі вбив пасажира та викинув тіло поблизу Києва

Як вже повідомляв Київський регіон, правоохоронці знайшли мертвим відомого рівнянина, голову правління санаторію «Червона калина» Ярослава Сивого.

У Київській прокуратурі підтвердили, що слідчі затримали та повідомили про підозру двом особам, причетним до скоєння умисного вбивства Ярослава Сивого за п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Згідно інформації Київського регіону з власних джерел, злочин могли здійснити:

  • Худайдатов Шухрад Рустамович, громадянин Киргизськой Республіки, працює в службі таксі Uber;
  • Сафаров Абдувах Музафарович, громадянин Узбекистану, не працює;

В ексклюзивному коментарі Київському регіону компанія Uber повідомила, що дана ситуація мала місце під час поїздки не замовленої через додаток Uber. Також, у компанії заявили, що водії, які працюють на Uber є незалежними підприємцями і повинні дотримуватися закону.

Згідно з матеріалами слідства, злочин стався ввечері 20 грудня 2021 року. Перебуваючи у Києві, потерпілий звернувся на вулиці до одного з підозрюваних, 34-річного громадянин Киргизької Республіки, який працює водієм служби таксі, з проханням відвезти його до готелю.

Водій та його 43-річний приятель – громадянин Узбекистану, який у той час теж перебував у цьому ж автомобілі, погодилися підвезти рівнянина. У ході поїздки, усвідомлюючи, що у потерпілого можуть знаходитися при собі значні кошти, зловмисники вирішили здійснити на нього напад.
Під час спланованої зупинки один із зловмисників, пересівши на заднє пасажирське сидіння, наніс потерпілому декілька ударів в область голови кулаками та скляною пляшкою, від чого той втратив свідомість.

Нападники відібрали у чоловіка банківські карти, мобільний телефон, сумку та грошові кошти, після чого у непритомному стані залишили у лісосмузі зі зв’язаними руками та ногами.

Зусиллями працівників Святошинського управління поліції ГУ НП у місті Києві, Управління карного розшуку та прокурорів окружної прокуратури зловмисників вдалося встановити та затримати. У ході слідчих дій один з підозрюваних повідомив правоохоронцям місце, де вони залишили тіло вбитого чоловіка. Експерти встановлюють причину смерті та механізм заподіяння травм.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко озвучив ціну на проїзд у громадському транспорті Києва.

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #ЯрославСивий #вбивство #Обухівськатраса #ЧервонаКалина #санаторій #Uber

Фото gettyimages

Схожі записи

«Повірите, мені пофіг» – народний депутат Анна Скороход на претензії жителів Ржищева

В Ірпені затримано двох кілерів. Фото

В Бориспільському районі незаконно продали землі на 65 млн гривень

Напишіть коментар