9.8 C
Київ
25.04.2024
Будівництво Екологія Київська міська рада

У Київраді вирішують чи варто судитися з забудовником Осокорків

У Київській міській раді мало відбутися засідання регламентної комісії, на якому планували розглянути проєкт рішення, яким передбачено, що Київрада припинить оскаржувати в судах наміри забудовників знищити екосистему південних Осокорків, озер Небреж і Мартишів,  – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на допис Руху ЧЕСНО.

Це важливо, тому що кияни можуть втратити 176 га екосистеми столиці та близько 200 млн гривень лише за оренду, які забудовник так і не сплатив місту. Засідання комісії не відбулося, бо один із головних лобістів цього питання – депутат Віталій Нестор (партія “Батьківщина”) не з’явився на засідання і забракло кворуму для ухвалення будь-якого рішення.

“Те, що лобіст не прийшов на засідання вчасно, може свідчити про те, що немає голосів у залі. Забудовник це розуміє і зараз виносити на комісію питання, щоб провалити його у залі, не планують, але все може змінитися вже за кілька годин”, — розповідає головна редакторка Руху ЧЕСНО Ірина Федорів.

У сусідньому кабінеті відбувалося засідання фракції ЄС, яка вирішила не давати за цей проєкт рішення жодного голосу. Голова регламентної комісії Леонід Ємець зачитав експертні висновки Аналітичного центру “Інститут законодавчих ідей”, який вбачає в документі корупційні ризики. Окрім цього, і представниця фракції “Слуги народу” Ксенія Семенова наголосила, що їхня позиція — не підтримувати це питання.

Якщо фракція ЄС, яка є найбільшою в Київраді, та “Слуги народу” не дадуть голосів, то рішення можливо прийняти лише, якщо лобіста Віталія Нестора підтримає частина партійців Віталія Кличка. Інакше 61 голос не набирається.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко озвучив ціну на проїзд у громадському транспорті Києва.

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #Кличко #Осокорки #парк #захист #забудовникСтолиця #ВіталійНестор #Батьківщина #КсеніяСеменова #СлугаНароду #ЛеонідЄмець #ЄвропейськаСолідарність #РухЧЕСНО #ІринаФедорів

 

Схожі записи

СБУ викрила схему у Держбудінспекціі

На Київщині судитимуть забудовників, які приховували податки від проданого житла

Активісти Ірпеня через суд намагалися зупинити дію Геплану міста

Напишіть коментар