2.1 C
Київ
20.04.2024
COVID-19 Державне бюро розслідувань

У Дарниці ДБР викрило схему видачі підроблених COVID-сертифікатів

Працівники Територіального управління ДБР Києва повідомили про підозру поліцейському та працівниці медичного закладу у Дарницькому районі столиці, які за гроші видавали сертифікати про вакцинацію проти COVID-19, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на прес-службу відомства.

Поліцейський підшукував громадян, яким були необхідні свідоцтва про вакцинацію без проведення щеплення. Він приводив їх до медичної працівниці, яка вносила неправдиві дані про вакцинацію до електронної медичної бази «Helsi» та видавала сертифікати.

За свої «послуги» ділки брали від 4 до 5 тис. гривень. Ціна послуги залежала також від марки виробника вакцини, якою нібито робили щеплення. Таким чином учасники групи заробили щонайменше 1 млн гривень.

ДБР провело обшуки за місцем роботи та проживання підозрюваних. Були вилучені вже виготовлені COVID-сертифікати на понад 200 осіб, а також списки громадян, які раніше звертались за отриманням підроблених свідоцтв про вакцинацію.

Поліцейський та медпрацівниця підозрюються у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, та підкупі (ч. 3 ст. 362, ч. 4 ст. 354 КК України).

Санкції статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко озвучив ціну на проїзд у громадському транспорті Києва.

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#ДБР #Дарниця #Київщина #НовиниКиївщини #поліція #медицина #ковід #сертифікати #шахрайство

 

Схожі записи

В Ірпені від COVID-19 помер чоловік, який не звертався до лікарів

Ще у одного нардепа з Київщини діагностовано коронавірус

У Києві за тиждень виявили 178 випадків хворих на COVID-19

Напишіть коментар