28.03.2024
Агро Законодавчі зміни

Набув чинності Закон про гарантування кредитів у сільському господарстві

Президент України підписав Закон “Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві” № 1865-IX (законопроєкт 3205-2), – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на Міністерство агрополітики.

Даний закон визначає правовий статус, особливості утворення та засади діяльності Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, встановлює порядок визначення критеріїв щодо суб’єктів підприємництва та фінансових установ, зобов’язання за кредитними договорами між якими можуть гарантуватися Фондом.

«Основна мета закону – це фінансування та доступ до кредитів малих та дрібних фермерів. А Фонд надаватиме гарантії обсягом до 50 % непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років. Головна умова – у власності та/або користуванні аграріїв повинно бути не більше 500 га землі, і вони мають спеціалізуватися на первинному виробництві сільськогосподарської продукції», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Він додав, що в Законі чітко прописана процедура управління фондом за участю представників держави, незалежних директорів, які гарантують незалежність та незаангажований підхід. І що важливо, Фонд пропонуватиме портфельні гарантії, які банки використовуватимуть як частину основної застави.

Читайте також як саме представники Коцюбинського влаштували скандал на сесії Київської обласної ради.

Представники Коцюбинського влаштували скандал в облраді. Відео

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що ДТЕК визнала, що не може обійтися без відключення світла на Київщині.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КОДА #КМДА #Мінагрополітики #РоманЛещенко #Фондчастковогогарантуваннякредитів #сільськегосподарство #агро #фермери #кредити #кредитифермерам #девзятигрошінапосівну #страхуванняврожаю #агрофірма

Схожі записи

В обухівському супермаркеті помітили порушення закону з продажу пакетів

У Миронівці з’явилися “жовті озера” з відходів агровиробництва

На Київщині фермери хочуть збудувати 4 термінали

Напишіть коментар