21.8 C
Київ
14.04.2024
Київська обласна рада Країна без сміття

5 громад Київщини отримали контейнери для роздільного збору сміття

Як стало відомо “Київському регіону”, в області закуплено 181 контейнер для роздільного збору відходів, які встановлять у п’ятьох громадах Київщини.

Так, Білогородська ОТГ отримала 29 боксів для роздільного збору відходів і 1 євроконтейнер, Бучанська ОТГ – 32 контейнери, Іванківська ОТГ – 26 контейнерів, Гатненська ОТГ – 29 контейнерів та Яготинська – 32 контейнери, – повідомляється на сайті київської територіальної організації «Європейська Солідарність».

Київська обласна рада, виконуючи Програму охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області на 2019-2022 роки, нині закупила 181 контейнер для роздільного збору відходів, – повідомив депутат Київської обласної ради Роман Титикало.

Наразі, в Україні за 2020 рік утворилось понад 54 млн. м3 побутових відходів, або понад 10 млн. тонн, які захоронюються на 6 тис. сміттєзвалищ і полігонів загальною площею майже 9 тис. га. По даним Мінекології, з них утилізовано лише близько 6,3 % побутових відходів, з них: 1,7 % спалено, а 4,6 % побутових відходів потрапило на заготівельні пункти вторинної сировини та сміттєпереробні лінії.

Це є мізерно мало, ми фактично нищимо довкілля. Необхідно виправляти ситуацію, адже відповідальне ставлення до екології є одним з головних маркерів європейського суспільства, яке ми прагнемо побудувати в Україні. Отримане обладнання дозволить громадам зберегти чисте повітря та воду для наших дітей. А також поповнити свої бюджети, адже правильно утилізовані відходи можна продати на переробку, – констатує Титикало.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Також читайте про те як на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #РоманТитикало #ЄвропейськаСолідарність #БілогородськаОТГ #боксдляроздільногозборувідходів #євроконтейнер #БучанськаОТГ #ІванківськаОТГ #ГатненськаОТГ #ЯготинськаОТГ #Білогородка #Буча #Іванків #Гатне #Яготин #сміття #відходи #вивізсміття #чистедовкілля

Джерело фото: “Фейсбук” Романа Титикала

Схожі записи

Заборону церкви московського патріархату підтримали у Київській облраді

Створення заказника «Ріка-Герой Ірпінь» розглянуть на сесії обласної ради

Очільник КОДА ретранслює фальшиве занепокоєння – Наталія Гунько

Напишіть коментар