12.2 C
Київ
29.04.2024
Блоги Бориспіль Інтерв’ю Київська обласна рада Міська рада

Хочу перетворити Бориспільський район на інвестиційний хаб, – Горковенко

Місцеві вибори підтягнули в стан кандидатів до депутатів чимало цікавих особистостей. Сьогодні «Київський регіон» вирішив поспілкуватися з справжнім профі від журналістики.

Володимир Горковенко довгий час працював політичним кореспондентом на усіх загальнонаціональних телеканалах, окрім 1+1.

В адміністрації Президента Петра Порошенка відповідав за медійний напрямок. Тепер, він кандидат до Київської обласної ради під №1 на окрузі №3, до якого входить новостворений Бориспільський район

 

Київський регіон – Насамперед, як здоров’я?

Володимир Горковенко – Дякувати Богу поки ще не потрапив в антирекорд.

Київський регіон – Ви кандидат до Київської обласної Ради. Як в таких умовах проводите агітацію?

Володимир Горковенко – Дуже складно! Не проблема зібрати велику кількість людей. Але – це великий ризик. Тому, зустрічі члени нашої команди проводять з невеликою кількістю людей. Обов’язково усім роздаємо маски. Навіть нашим опонентам. Тому ви можете побачити агітаторів від інших партій, котрі носять наші брендовані маски.

Хочу перетворити Бориспільський район на інвестиційний хаб, - Горковенко

Київський регіон – Ви сказали про команду. Хто в цій команді?

Володимир Горковенко – Питання на яке не відповісти кількома реченням. Я буду говорити лише про команду Бориспільського району у, так би мовити, старих адміністративних кордонах. Наша команда – це сплав молоді і досвіду. Наприклад, на голову Вороньківської ОТГ ми підтримуємо Любов Чешко. Це унікальна жінка, котра уже зробила Проців європейським селом. Вона дуже мені нагадує мою маму.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

На міського голову Борисполя наша партія висунула молодого та амбітного Володимира Борисенка. Він не був у владі, за ним немає шлейфу корупційних скандалів,  він знає, що місто може розвиватися з таким проскоренням, що через 5-ть років його буде не впізнати. У Пристоличній громаді «Європейська солідарність» на голову висунули Олександра Чижа. Він на посаді голови ОСББ створив умови, які й не снилися у супербагатих помешканнях на елітному Печерську.

Зверніть увагу, в інших партій кандидат на голову обов’язково  маєш бути під №1 у виборчому списку. Тобто, якщо не пройдеш у мери, то точно будеш депутатом. А тепер зверніть увагу на наших кандидатів. Любов Чешко – її прізвища взагалі немає у виборчому списку. Володимир Борисенко перший, але із самого кінця. А Олександр Чиж – шостий. Вони балотуються без запасного парашута, бо впевнені у своїх силах.

Київський регіон – Як ви шукали, чи де шукали членів команди?

Володимир Горковенко – Хотів сказати, що по оголошенню, але це буде правдою лише частково. З Володимиром Борисенком, наприклад, вели переговори, бо у нього є своя команда, котра у підсумку долучилася до нашої. До речі, вони також зайняли місця у хвості загального списку. Якщо брати список до бориспільської міськради, то у ньому лише 5-ро діючих депутатів. А тепер про оголошення. Десь у червні я розмістив на фейсбук-сторінці Бориспільської партійної організації огошення про залучення нових членів команди. Наші активісти і я особисто розклеювали огошення, роздавали його на базарах. Люди дзвонили. Я приїзджав, зустрічався. І багато таких людей потрапило у список. Наприклад, по списку до бориспільської міськради балотується Микола Кулик. Він зателефонував і сказав, що хоче долучитися до команди і допомагати. От він і в списку. Хоча не хотів. Його довелося вмовляти. В такий спосіб потрапив до нашого списку до Бориспільської районної ради молодий хлопчина Дмитро Коваленко.  А його сестра опинилася у списку до Вороньківської ОТГ.

Київський регіон – Дивно! Інші партії якось не сильно рекламують свої районні списки?

Володимир Горковенко – Це їхня справа. Кажу, бо мені за наші списки і за районний зокрема, не соромно. Серед кандидатів, молода, але вже відома блогер Марія Мадзігон. А ще є люди, які завжди підтримували, або не відмовляли у допомозі. Навіть якщо ця допомога була у вигляді поради. Наприклад, це  Владислав Томін, Володимир Сонюк чи Юлія Семенова. Томін буде в окружному списку до якого  входить Переяслав. А округ в Володі та Юлі припадає на сам Бориспіль.  Доречі, вони конкуренти на окрузі. Також є у списку відомий політичний експерт Володимир Манько. Правда, я часто з ним дуже сильно сперечаюся. Він ріже правду матку в очі. Але тут, як кажуть, слів із пісні не викинеш.

Київський регіон – У Вас була фракція у попередній райраді. Хтось із них є у вашому списку?

Володимир Горковенко – Дуже цікаве питання. Щоб не вдаватися в деталі, то скажу коротко – немає нікого. Це була принципова позиція. Нам не потрібні люди, котрі дискредитують усю команду.

Київський регіон – Я бачу вам ця розмова не сильно приємна. Тепер питання про Вас. Ви нова людина для Борисполя…

Володимир Горковенко – В чому нова? В тому що непомічений у «договоняках» і різних «тьорках» – так! Про те, що я нікому нічого не винен – так! Насправді, не такий новий. Я з 2014 року очолюю Бориспільську партійну організацію «Європейської солідарності». До цього з Бориспільським, Переяславським та Яготинським районами працював як помічник-консультант народного депутата. Так, я не був в активній місцевій політиці саме в статусі депутата. Але, впевнений, що обов’язково буду після 25 жовтня.

Київський регіон – Я щось не помітив Ваших бордів.

Володимир Горковенко – Бо їх і немає.

Київський регіон – Чому?

Володимир Горковенко – Дорого! А потів дивися, щоб хтось не поклеїв догори дригом, як рекламу Володимира Борисенка.

Київський регіон – А як донесете свою думку?

Володимир Горковенко – Ніжками! Як своїми так і за допомогою наших волонтерів-агітаторів, котрі розносять газету та листівки. А ще соцмережі. Їх не варто недооцінювати. Наприклад, приїхав у село Мирне. Стою. Зняв маску. Підійшла жінка. Дивиться. А я одразу кажу жартома: «якщо бачилися, то хіба що у трамваї».  А вона: «А я Вас знаю! Ви Горковенко. Ви у Зеленського суд виграли».

Київський регіон – І як суд?

Володимир Горковенко – Та ніяк! На етапі затягування розгляду апеляції Офісом Президента України. У вересні, нарешті, відбулося перше засідання, але його перенесли, бо представник Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення дуже був зайнятий і не прийшов. А суть апеляції проста. Я виграв Верховний суд, котрий сказав, що Президент Володимир Зеленський не мав права скасовувати указ про моє призначення членом Нацради з питань телебачення та радіомовлення. До речі, цей Указа вийшов другим після указу про розпуск парламенту. Я навіть не знаю за що мені така честь. Тобто, згідно рішення суду, я є діючим членом Нацради, а Президент порушив закон.  Але суд не сказав як поновити мої права, тобто поновити на посаді. Ось з цим ми і звернувся в апеляційну інстанцію. А поки триває судова тяганина я вирішив взяти участь у виборах у якості кандидата  про що і зробив заяву.

Київський регіон – Була інформація, що до Київської обласної ради мав балотуватися колишній політв’язень Володимир Балух?

Володимир Горковенко – Так! У мене була з ним розмова. Нас познайомив народний депутат Ахтем Чийгоз. Володимир Балух дуже гарно розуміється на економіці. Він мав бути першим номером на окрузі №3 до якого входять колишні Бориспільський, Яготинський та Переяславський райони.

Київський регіон – Зачекайте! Ви ж йдете під №1 на окрузі №3?

Володимир Горковенко – Так! Якби не трагічна історія з Володимиром Балухом він був би першим, а я був би другим. Ми з ним про це говорили. А обласне керівництво партії йому взагалі пропонувало бути першим номером у списку до облради.

Київський регіон – З чим йдете до облради?

Володимир Горковенко – У нас сформована програма. Щодо мене особисто, то я хочу перетворити Бориспільський район на такий собі інвестиційний хаб. Для цього існують усі передумови. Насамперед, є вигідне логістичне сполучення – це і траса Київ-Полтава-Харків це і аеропорт «Бориспіль». Одним із таких проектів може бути, наприклад, український «Діснейленд». Уявіть скільки дітей мріє потрапити у цю казкову країну?!! Але одиниці можуть полетіти  у Францію, а, тим більше, до  США. Реалізація цієї мрії може принести мільярди грошей у бюджет не лише району, а й країни. Це і є великі інвестиції.

Київський регіон – Це якась фантастика!

Володимир Горковенко – Чому? Коли я подав до суду проти Президента, то мені навіть рідні не вірили, але я виграв. Тому, мрії збуваються, якщо дуже хотіти і наполегливо працювати.

Схожі записи

Ексглаву аеропорту “Бориспіль” засудили до 5 років в’язниці

У Борисполі судитимуть керівника муніципальної варти Пристоличної громади

У ресторані села Погреби танцювали під пісню фаната путіна. Відео

1 коментар

Долой мафию 25.10.2020 о 11:25

В Киеве по списку “Европейской Cолидарности” идёт много весьма знаковых персон из старого состава Киеврады.

Номер 2 в списке – Владимир Прокопив. Был секретарём Киеврады предыдущего созыва. Чуть ли не каждый месяц получал немаленькие премии от Кличко.

Александр Мищенко, номер 45. Долгое время возглавлял самую коррупционную комиссию Киеврады – земельную:
https://kmr.gov.ua/uk/comisii/21/sklad

“Проталкивал” сомнительные изменения в детальные планы территорий (ДПТ).

Утайка с дикларацией:
https://politeka.net/person/1184755-mishhenko-aleksandr-grigorevich-dose-karera-semja-deklaracii-i-kompromat-na-deputata-kievsoveta

“Протолкнул” незаконный проект о передаче ООО “Укррятвод” земельного участка.
https://kompromat1.io/articles/138790-zemlja_dlja_druga_kievsovet_odaril_pavla_rjabikina_stolichnoj_zemlej

Отстоял строительство скандального ТРЦ на “Героев Днепра”.
https://kompromat1.io/articles/42953-mishchenko_otstojal_stroiteljstvo_trts_na_geroev_dnepra

Александр Мищенко – брат скандально известного нардепа Сергея Мищенко. Также его называют креатурой главы Администрации Президента времен Януковича Сергея Левочкина.

Кроме Мищенко, в списке “Европейской Cолидарности” присутствуют другие земельщики предыдущего созыва: Владислав Турец (номер 32) – бывший заместитель Мищенко в этой самой комиссии. Этот тип (Турец) отличается хамством и разного рода выпендрёжем. https://politeka.net/person/1192890-turec-vladislav-vladimirovich-biografija-biznes-i-kompromat-na-deputata-kievsoveta

Игорь Баленко (номер 41) – ещё один интересный персонаж из породы земельщиков: https://znaj.ua/ru/dossier/322-igor-balenko-biografiya-i-dosye-kompromat

Відповіcти

Напишіть коментар