8.7 C
Київ
18.04.2024
Кабінет міністрів Київська обласна рада

Депутати облради заявили протест проти законопроєкту 6062

Неприпустимими є наміри влади підірвати фінансову спроможність місцевого самоврядування. Відповідну заяву під час позачергової сесії Київської обласної ради зачитала заступник голови Київської облради та депутатка Тетяна Семенова, – повідомляє “Київський регіон”.

6062 – це спроба поховати фінансову децентралізацію та інфраструктурні проєкти на місцевому рівні – тетяна семенова

ВІДЕО:

Київський регіон” нагадує, що Кабінет Міністрів України подав до Верховної Ради законопроєкт, який дозволяє Міністерству фінансів і місцевим державним адміністраціям зупиняти виконання бюджетів територіальних громад, а також ліквідує бюджети розвитку. Ліквідація місцевих бюджетів розвитку запланована на 2023 рік. Проєктом закону №6062 передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд.

Таким чином доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати, як то фонд заробітної плати, утримання тощо. Бюджет розвитку – це складова спеціального фонду місцевого бюджету. Органи місцевого самоврядування з бюджету розвитку здійснюють видатки на соціально-економічний розвиток, виконання інвестиційних програм, будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об’єктів соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства тощо.

Саме проти спроби підірвати фінансову спроможність місцевого самоврядування та ігнорування базових норм Європейської Хартії місцевого самоврядування і виступила з протестом Тетяна Семенова

Ліквідація бюджетів розвитку на місцях є  катастрофою для територіальних громад

«Законопроект 6062 про внесення змін до Бюджетного кодексу України – це спроба поховати фінансову децентралізацію і інфраструктурні проекти на місцевому рівні, це спроба нової централізації. Цим проектом передбачається ліквідація з 2023 року бюджету розвитку місцевих бюджетів, що є катастрофою для територіальних громад.

Джерела доходів бюджету розвитку планується закріпити за загальним фондом місцевих бюджетів. Це означає, що громади не зможуть зберігати кошти на депозитних рахунках, не зможуть належно планувати розвиток. Адже саме з бюджетів розвитку фінансуються капітальні видатки громад, які спрямовуються на: соціально-економічний розвиток, виконання інвестиційних проектів, будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об’єктів соціально-культурної сфери – шкіл, дитсадків, лікарень, житлово-комунального господарства, будівництво газопроводів і газифікацію населених пунктів, придбання шкільних автобусів та автомобілів швидкої медичної допомоги, тощо», – констатує пані Семенова.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #фінансоваспроможністьгромад #бюджетрозвитку #проєктзакону6062 #фінансуваннягромад #ТетянаСеменова #ЯрославМоскаленко #РусланКузьменко #інфраструктурніпроєкти

Схожі записи

На Київщині будуть рятувати річку Рось

Проведення сесії Київської обласної ради відбудеться найближчим часом

МОЗ України затвердило статус медичних закладів Київщини

1 коментар

Stop raiders 24.10.2021 о 20:42

Массовое рейдерство в Печерском районе Киева
t.me/kiev_channel/499

Відповіcти

Напишіть коментар