12.7 C
Київ
26.04.2024
Київ Кримінал Суд

Суд у Києві покарав чоловіка, який купував дані клієнтів ПриватБанку

Голосіївський суд Києва призначив покарання зловмиснику, який пропонував купити персональні дані громадян із баз державних установ, «ПриватБанку» і «Нової пошти», – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на «Судовий репортер» та вирок суду.

Обвинувачений через спільного знайомого законтрактував із заступницею керівника відділення з обслуговування індивідуальних VIP клієнтів «ПриватБанку» та запропонував їй за грошову винагороду копіювати інформацію про клієнтів.

Протягом січня-лютого жінка сфотографувала і передала дані про 15 клієнтів банку. Це ПІБ клієнта, дата та місце народження, місце реєстрації та додаткові адреси, номер телефону зв’язку клієнта, копії документів, паспортні дані, історія обслуговування клієнта, інформація щодо фінансового стану клієнта, руху коштів і контрагенти.

За період січня-квітня співробітниця банку отримала за свої послуги 26 550 гривень. На початку червня вона познайомила замовника з керівником управління по банківській безпеці РП ГО АТ КБ «ПриватБанк». Однак цей працівник банку вже був залучений правоохоронними органами до конфіденційного співробітництва і пристав на пропозицію, щоб задокументувати злочинця.

У кінці червня працівник банку отримав сумарно 3800 гривень за дані про чотирьох клієнтів. У серпні через кур’єра мав отримати ще 2100.

До кримінальної відповідальності наразі притягнули чоловіка, який купував інформацію в співробітників банку і продавав у Telegram. Матеріали щодо заступниці керівника відділення з обслуговування індивідуальних VIP клієнтів «ПриватБанку» виділені в окреме провадження.

Обвинуваченого засудили до 4 років позбавлення волі зі штрафом 2 550 гривень. Водночас чоловіка звільнили від тюремного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що ДТЕК визнала, що не може обійтися без відключення світла на Київщині.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Київщині вперше за 48 років ремонтують трасу Біла Церква – Тетіїв.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КОДА #КМДА #Приватбанк #НоваПошта #продажперсональнихданих #злочин #працівникПриватбанку

Схожі записи

Працівницю Бориспільської міськради поранили стрілою з арбалету

Прокуратура Київщини просить поновити судовий розгляд по Біличанському лісу

У Києві місця парковок електросамокатів позначать розміткою

Напишіть коментар