7.2 C
Київ
17.04.2024
Інфраструктура Київ КМДА

Владу Києва закликають повернути вулиці Лаврській ім’я Івана Мазепи

Міську владу столиці закликають відновити справедливість та повернути вулиці Лаврській ім’я Івана Мазепи, – йдеться у петиції №11649 на сайті Київради.

Як зазначає її автор Андрій Лупак, Іван Мазепа – один з найвидатніших державних діячів в історії Українського народу та меценат, який розбудовував Києво-Печерську Лавру заслуговує бути вшанованим в назві цієї вулиці.

Нагадаємо, що депутати Київради перейменували частину вулиці Івана Мазепи на Лаврську у 2010 році на прохання голови російської православної церкви.

“Оскільки візит гундяєва був запланований на 20 липня 2010 року, партія регіонів разом з блоком черновецького незаконно протиснули рішення про перейменування всупереч Регламенту Київради та вимогам законодавства. Не було громадського обговорення цього питання, а також не було розгляду на комісії з питань найменувань та профільних депутатських комісіях”, – наголошує автор петиції.

було порушено право киян

на догоду московській церкві

Таким чином, він вважає, що було порушено право киян на здійснення місцевого самоврядування на догоду московській церкві та правлячій партії регіонів.

“Українці, кияни мають право самостійно визначати назви вулиць столиці, без вказівок з москви або вимог російської церкви. В часи, коли рпц благословляє вбивства українців і заохочує війну проти нашої держави, а настоятель лаври не вважає росію агресором, ми не маємо зберігати назви, нав’язані проросійськими силами. Натомість продовження вулиці Івана Мазепи до Києво-Печерської Лаври буде потужним актом відновлення історичної справедливості і продовженням дерусифікації символічного простору Києва”, – йдеться у петиції.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

“Київський регіон” вже розповідав, що в Українці спалено автомобіль депутатки міськради міста.

У продовження нашої ексклюзивної теми підтоплення осель мешканців Ржищева, маємо інформацію, що співробітники ДСНС спробували відкачувати воду.

Колаж – автора петиції

Схожі записи

У Києві на Володимирській гірці відкрито виставку робіт американського фотографа

Депутати “СН” вважають рішення київської облради антиконституційним

Викрито корупційну схему в Київському дитячому діагностичному центрі

Напишіть коментар