7.5 C
Київ
29.03.2024
Вишгород Країна без сміття

Під Києвом виявили ще одне напівлегальне сміттєзвалище

Звалище виявили поблизу полігону у Старих Петрівцях, що неподалік Вишгорода, відведеного спеціально під сміття. Однак дозволена площа була у 5 гектарів, а нині вона складає вже за 20 гектарів, – повідомила у прямому включенні з місця події кореспондентка телеканалу «Київ».

Територією має опікуватися Вишгородська міськрада і Держекоінспекція вже встигла перевірити цей полігон та зафіксувати порушення.

«Порушено кримінальну справу Київською обласною прокуратурою, залучали сюди фахівців і спеціалістів. Збитки нанесені державі і екології більш ніж на 55 мільйонів гривень» — повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Зі слів голови Держекоінспекції, відомство перевірило в Київській області 10 таких полігонів і жоден із них не був в зразковому стані, всюди були порушення. Більшість із них переповнені, рекультивація не проводиться, цьогорічні збитки складають вже 350 мільйонів гривень.

Серед інших правопорушень — недотримання регламенту та правил збирання і вивезення відходів (не утилізовані медвідходи та інше), відсутня система гідроізоляції на полігоні. Вишгородська міська рада опікується цією територією, балансоутримувачем є КП «Комунальник».

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #Вишгород #незаконнесміттєзвалище #СтаріПетрівці #Держекоінспекція #АндрійМальований

Схожі записи

У Вишгороді рятували рибалок на крижині. Відео

Поблизу аеропорту «Бориспіль» кілька днів горить сміттєзвалище

У Вишгороді досі працює шлагбаум на дорозі до маєтку Януковича

Напишіть коментар